Επιστολή που έστειλε στη δημοτική αρχή κοινοποίησε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δήμο Ξάνθης Χ. Δημαρχόπουλος. 

Αναλυτικά:

Από την ημέρα ανάληψης καθηκόντων της νέας διοίκησης στη ΔΕΥΑ Ξάνθης, καταγράφονται πλείστα ζητήματα στη λειτουργία της Δημοτικής Επιχείρησης, για ενέργειες του Προέδρου και Μελών του Διοικητικού Συμβουλίου. 

Παρότι το Δημοτικό Συμβούλιο δεν είναι αρμόδιο να λαμβάνει αποφάσεις για τη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης – Αποχέτευσης, υποσχεθήκατε δημοσίως ότι θα φέρετε για συζήτηση ως θέματα τα ζητήματα της λειτουργίας της ΔΕΥΑ Ξάνθης, τα οποία απασχολούν μεγάλη μερίδα της κοινής γνώμης.

Επειδή αυτό μέχρι σήμερα με δική σας ευθύνη δεν έχει γίνει πράξη, καλούμε να τεθούν για ενημέρωση – συζήτηση ως θέματα, τα δύο κορυφαία ζητήματα που ενδεχομένως ζημιώνουν τη ΔΕΥΑ Ξάνθης και επιπλέον όχι μόνο αποτρέπουν το ενδεχόμενο μείωσης της τιμής του νερού στους καταναλωτές αλλά και θα την αυξήσουν.

Θέμα 1ο : «Εξωδικαστικός συμβιβασμός ΔΕΥΑ Ξάνθης με ΔΕΥΑ Νέστου, αύξηση του Κωδικού Εξόδων στον Προϋπολογισμό 2020 στο ποσό των 710.000,00 ευρώ σε σχέση με τον Προϋπολογισμό 2019 ο οποίος εμφάνιζε το ποσό 52.000,00 ευρώ»

Θέμα 2ο : «Αμοιβές Προέδρου και Αντιπροέδρου ως μέλος με πλήρη απασχόληση στο ύψος των 1.710,00 ευρώ έκαστος μηνιαίος, έναντι 450,00 ευρώ του Προέδρου και Αντιπροέδρου της προηγούμενης διοίκησης»

Παρακαλούμε να ανακοινώσετε τα παραπάνω στο Δημοτικό Συμβούλιο και να εκθέσετε σε ψηφοφορία την πρόταση μας να συζητήσουμε εκτενέστερα το θέμα σε επόμενη ειδική συνεδρίαση στην οποία θα συμμετάσχουν και όλα τα τακτικά και αναπληρωματικά μέλη του ΔΣ καθώς και ο νομικός σύμβουλος της ΔΕΥΑΞ.