Μια είδηση για τον θάνατο ενός μετανάστη από ελληνικά πυρά στον Έβρο κάνει τον γύρο του διαδικτύου, με την κυβέρνηση πάντως να αμφισβητεί επισήμως την εγκυρότητά της.

Την εν λόγω είδηση αναδημοσιεύει και το πρακτορείο Reuters. Συγκεκριμένα, όπως υποστηρίζει το ρεπορτάζ «ο μετανάστης πυροβολήθηκε στην πλάτη από έλληνα στρατιώτη και έπεσε νεκρός». Σημειώνουν μάλιστα ότι  ο νεκρός είναι ο Ahmet Ebu Emed, ο οποίος έφτασε στα ελληνοτουρκικά σύνορα με τη βοήθεια φίλων του.

Στα social media κυκλοφορεί και ένα βίντεο, όπου όπως υποστηρίζει ο χρήστης που το αναρτά -δηλώνει δημοσιογράφος του BBC- δείχνει το θύμα, λίγα λεπτά αφότου χτυπήθηκε από τα ελληνικά πυρά.

ΠΡΟΣΟΧΗ! Το βίντεο περιέχει σκληρές εικόνες

Mughira Al Sharif@SharifMugh

Bu sabah Yunan askeri tarafından öldürülen Suriyeli göçmen Ahmed Abu Emad.

Ahmed, yüzlerce göçmenle ’da sınırı geçmeye çalışırken Yunan askeri tarafından saat 09:07’de boğazından vurularak öldürüldü.

Ahmed’in cesedi Türkiye’ye götürüldü.

Ενσωματωμένο βίντεο

914 άτομα συζητούν σχετικά με αυτό

Για fake news κάνει λόγο η ελληνική κυβέρνηση

Λίγη ώρα αργότερα ήρθε η απάντηση της ελληνικής κυβέρνησης, με τον εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα, με ανάρτησή του στο twitter να κάνει λόγο για fake news της τούρκικης προπαγάνδας.
«Ζητούμε από όλους να δηλώνουν ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν μεταδίδουν ειδήσεις που βοηθούν την τουρκική προπαγάνδα» αναφέρει.

Stelios Petsas@SteliosPetsas

Video showing fatality on Greek-Turkish border is fake news. We call upon everyone to use caution when reporting news that furthers Turkish propaganda.

2.154 άτομα συζητούν σχετικά με αυτό