Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
ΑΡΧΙΚΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ Προκαλεί ο Ερντογάν για Έβρο: «Ήρθε η ώρα να πάρετε το μερίδιό...

Προκαλεί ο Ερντογάν για Έβρο: «Ήρθε η ώρα να πάρετε το μερίδιό σας»

Σε νέες δηλώσεις αναφορικά με την κρίση που έχει δημιουργηθεί στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο προχώρησε ο πρόεδρος της γείτονος χώρας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υπερασπιζόμενος την απόφασή του να ανοίξει τα σύνορα.

Αναφερόμενος στο μεταναστευτικό, ο Τούρκος πρόεδρος σημείωσε: «Είπαμε στους Ευρωπαίους πως θα ανοίξουμε τα σύνορά μας και δεν μας πήραν στα σοβαρά. Τώρα που οι πόρτες μας είναι ανοικτές, ήρθε η ώρα να λάβετε κι εσείς το μερίδιο που σας αναλογεί από το φορτίο μας. Μας παίρνουν συνεχώς τηλέφωνα και μας λένε να κλείσουμε ξανά. Όμως τους απαντάμε πως η δουλειά τώρα έχει τελειώσει. Το απόγευμα θα συναντηθώ με τον Βούλγαρο πρωθυπουργό, ενώ θα συναντηθώ και με τη Μέρκελ».

Σχολιάζοντας τις επιχειρήσεις στη Συρία, είπε: «Είμαστε αποφασισμένοι να απογοητεύσουμε αυτούς που πίστευαν πως θα αποτύχουμε. Όμως, αγαπητοί φίλοι, έχουμε εξουδετερώσει 135 τανκς, 22 ένοπλα οχήματα, 45 όπλα, ενώ χθες καταρρίψαμε και δυο αεροσκάφη, μεταξύ άλλων. Το καθεστώς Άσαντ θα πληρώσει το τίμημα. Είμαστε αποφασισμένοι και μπορούμε να συνεχίσουμε, χωρίς να ζητήσουμε άδεια ή υποστήριξη από κανέναν. Θέλουμε να σταματήσουμε τις σφαγές στη Συρία και να έχουμε νικηφόρο αποτέλεσμα το συντομότερο δυνατό».