Σε ανακοίνωσή της η ΚΕΕΡΦΑ Ξάνθης-Ροδόπης-Έβρου με τίτλο “Ανοίξτε τα σύνορα! Καλοδεχούμενοι οι πρόσφυγες – απελάστε τον Μητσοτάκη! ” αναφέρει:

Η πρωτοφανής επιχείρηση «φύλαξης των συνόρων» ενάντια στους κατατρεγμένους των πολέμων και των άθλιων στρατοπέδων συγκέντρωσης, με ΜΑΤ, στρατό, συνοριοφυλακή και με ρίψη δακρυγόνων και βομβίδων ασφυξιογόνων αερίων εναντίον αμάχων είναι ένα έγκλημα!
Η κυβέρνηση έστειλε τα ΜΑΤ στα νησιά για να στήσει στρατόπεδα συγκέντρωσης – φυλακές και αναγκάστηκε να υποχωρήσει με την ουρά στα σκέλια κάτω από τις μαζικές κινητοποιήσεις των συνδικάτων, των μαθητών, του κινήματος αλληλεγγύης στους πρόσφυγες. Τώρα επανέρχεται προσπαθώντας να σπείρει το δηλητήριο του ρατσισμού, του εθνικισμού και της ισλαμοφοβίας, βαφτίζοντας τους πρόσφυγες και τους μετανάστες που προσπαθούν να γλυτώσουν από τον θάνατο και την λιμοκτονία, σαν πιόνια και «πράκτορες» του Ερντογάν, φορείς του κορονοϊού, φανατικούς τζιχαντιστές κλπ. Οι πρόσφυγες και οι μετανάστες είναι καλοδεχούμενοι! Είναι κόσμος που προσπαθεί να ξεφύγει από τους πολέμους, την φτώχεια, την κλιματική καταστροφή.

Η κλιμάκωση του πολέμου στη Συρία με τους συνεχείς βομβαρδισμούς στο Ιντλιμπ που χτυπάνε νοσοκομεία και καταυλισμούς προσφύγων, έχει οδηγήσει πάνω από ένα εκατομμύριο ανθρώπους να ψάχνει ξανά διέξοδο διαφυγής. Ούτε το καθεστώς Άσαντ και η Ρωσία, ούτε ο Ερντογάν νοιάζεται για τις ζωές των απλών ανθρώπων, των αμάχων. Ούτε όμως και η ΕΕ και η ελληνική κυβέρνηση που συνεργάζονται για να σφραγίζουν τα σύνορα πνίγοντας και δολοφονώντας τους πρόσφυγες.
Η απάντηση στις ρατσιστικές αθλιότητες της κυβέρνησης Μητσοτάκη, που φουσκώνουν τα πανιά των φασιστών, είναι ο αγώνας για να πέσει ο φράχτης και να ανοίξουν τα σύνορα. Να κλείσουν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης – φυλακές, να δοθεί άσυλο και στέγη στους πρόσφυγες, δικαίωμα στην ελεύθερη μετακίνησή τους και στην πρόσβαση σε υγεία και παιδεία. Το 2015 οι πρόσφυγες έσπασαν τα σύνορα της Ευρώπης φρούριο κερδίζοντας την εκτίμηση και την μαζική αλληλεγγύη του κόσμου που στάθηκε στο πλευρό τους. Από τις γιαγιάδες της Λέσβου που έγιναν διεθνώς το σύμβολο αυτής της αλληλεγγύης μέχρι τους χιλιάδες που κινητοποιηθήκαμε για να πέσει ο φράχτης στον Έβρο. Σήμερα, όλες και όλοι, μαζί μπορούμε να τσακίσουμε τη κυβέρνηση της λιτότητας, του ρατσισμού, της πολεμοκαπηλείας και της καταστολής. Καλούμε τα συνδικάτα, τους φοιτητικούς συλλόγους, την μειονότητα, τους μαζικούς φορείς, την Αριστερά και κάθε δημοκράτη πολίτη, να καταδικάσουν την ρατσιστική πολιτική κυβέρνησης – ΕΕ και να απαιτήσουν: ανοίξτε τα σύνορα, οι πρόσφυγες είναι καλοδεχούμενοι!

Στις 21 Μάρτη, διεθνή μέρα δράσης ενάντια στον ρατσισμό και τον φασισμό, διαδηλώνουμε μαζικά σε όλες τις πόλεις!