Γiα δεύτερη νύχτα, το Σάββατο, οι αστυνομικές και στρατιωτικές δυνάμεις στις Καστανιές επιχειρούσαν να αναχαιτίσουν τους χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες που έχουν συγκεντρωθεί έξω από τα ελληνικά σύνορα και επιχειρούν να περάσουν ώστε να διασχίσουν την Ελλάδα, με προορισμό τη Βόρεια Ευρώπη. Η κύρια μάζα παραμένει εγκλωβισμένη πίσω από τα σύνορα αλλά αρκετοί καταφέρνουν να βρουν αφύλακτα περάσματα σε άλλα σημεία της ελληνοτουρκικής μεθορίου.

Ο αριθμός των συγκεντρωμένων υπολογίζεται πλέον σε αρκετές χιλιάδες καθώς η τουρκική πλευρά διοχετεύει διαρκώς πρόσφυγες που εδώ και καιρό συγκρατούσε στην τουρκική επικράτεια  και τους στέλνει στην Αδριανούπολη.  Η κατάσταση είναι αρκετά τεταμένη καθώς η ελληνική πλευρά ενισχύει διαρκώς με νέες δυνάμεις στρατού και αστυνομίας το κλειστό Τελωνείο.

Σύμφωνα με τοπικές ιστοσελίδες του Έβρου, ένα περιστατικό σημειώθηκε κοντά στις Καστανιές όταν ομάδα μεταναστών παραβίασε τμήμα του φράχτη αλλά  δυνάμεις του στρατού και της αστυνομίας, απέτρεψαν την είσοδο και επισκεύασαν το φράχτη, ενώ τούρκοι αστυνομικοί έριξαν δακρυγόνα. Σε άλλη περίπτωση ομάδα εκατοντάδων μεταναστών, καθοδηγούμενοι από Τούρκους δουλεμπόρους επιχείρησε να προσπελάσει πέρασμα στην περιοχή της Ν. Βύσσας αλλά εμποδίστηκε από δυνάμεις της ΕΛΑΣ και της Πυροσβεστικής.

Τόσο την Παρασκευή όσο και το Σάββατο καταγράφηκαν αρκετές συλλήψεις μεταναστών που εντοπίστηκαν σε οικισμούς της ελληνικής μεθορίου, όμως υπολογίζονται σε αρκετούς περισσότερους όσοι έχουν καταφέρει να περάσουν και να κατευθυνθούν στην ενδοχώρα.

Fake news για εκκένωση στις Καστανιές 

Την κατάσταση διατάραξε η η ψευδής είδηση ότι έχει διαταχθεί η εκκένωση του οικισμού των Καστανιών κάτι που διέψευσε μέσα σε λίγες ώρες ο Δήμαρχος Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης. Γενικότερα ακροδεξιές και εθνικιστικές ομάδες επιχειρούν να εκμεταλλευτούν την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί διασπείροντας και δημοσιεύοντας διάφορες υπερβολές ή fake news.