Την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι ο Υπουργός Υποδομών Κ. Αχ. Καραμανλής διατηρεί -παρά τις περικοπές του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων- τους εγκεκριμένους πόρους 2,5 εκατ. ευρώ από την προηγούμενη κυβέρνηση (με αποφάσεις των Χ. Σπίρτζη και Σ. Γιαννακίδη) για το έργο της δημοτικής οδοποιίας Κενταύρου. Την είδηση επιβεβαίωσε ο Υπουργός απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή.

Σήμερα ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Καραμανλής μετά από τις επίμονες ερωτήσεις μας, απάντησε στην Επίκαιρη Ερώτηση που του έθεσε ο Βουλευτής Ξάνθης του ΣΥΡΙΖΑ, Χουσεΐν Ζεϊμπέκ, σχετικά με την υλοποίηση του «Έργου Δημοτικής Οδοποιίας του Οικισμού Κενταύρου του Δήμου Μύκης». 

Όπως επεσήμανε ο Βουλευτής, το συγκεκριμένο έργο είναι πολύ σημαντικό για τον οικισμό, καθώς εξασφαλίζει την πρόσβαση προς το γήπεδο, το νεκροταφείο και τις κτηνοτροφικές μονάδες. Κυρίως, όμως, είναι πολύ σημαντικό για λόγους ασφάλειας και γρήγορης πρόσβασης ασθενοφόρων και πυροσβεστικών σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης. 

Να υπενθυμίσουμε ότι το συγκεκριμένο έργο απεντάχθηκε από το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας το 2014 και το 2019 εντάχθηκε στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων με απόφαση της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για χρηματοδότηση από εθνικούς πόρους.  

Στην απάντησή του, ο Υπουργός παρά την πολύμηνη καθυστέρηση στην υλοποίησή του έργου δεσμεύτηκε να τρέξουν οι διαδικασίες από το δεύτερο τρίμηνο του 2020. 

Μας χαροποιεί ιδιαιτέρως ότι έστω και καθυστερημένα οι κόποι μας δεν πήγαν χαμένοι. Ένα έργο που είχε στην ουσία ακυρωθεί, μετά από τις επίμονες προσπάθειές μας και την στήριξη των πρώην Υπουργών του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Σπίρτζη και κ. Γιαννακίδη, θα υλοποιηθεί για να βελτιώσει την ζωή των κατοίκων του Κενταύρου. Εμείς δεσμευόμαστε να παρακολουθούμε την υλοποίηση του και δεν θα εφησυχάσουμε μέχρι να παραδοθεί το έργο στους κατοίκους.