Το βραδινό ξεφάντωμα της Παρασκευής στους δρόμους και τα μαγαζιά της πόλης, δεν αφήνει αδιάφορες της αρχές στην Ξάνθη που εντείνουν τις προσπάθειες την πλήρη εφαρμογή των απαγορεύσεων λόγω κορωναϊού και απειλούν με κυρώσεις όσους δεν πειθαρχούν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρξαν βεβαιώσεις παραβάσεων, για όσες επιχειρήσεις το βράδυ της Παρασκευής είχαν ηχεία στον εξωτερικό χώρο ενώ από την Εισαγγελία της Ξάνθης ζητήθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, να υπάρχει επιφυλακή και να σχηματιστούν δικογραφίες για όσα πληρώματα  επιχειρήσουν να παρελάσουν τις επόμενες μέρες. Πάντως, είναι αρκετά ορατό το ενδεχόμενο μεμονωμένοι καρναβαλιστές να παρελάσουν αυτοσχέδια στο πλαίσιο της βραδινής παρέλασης του Σαββάτο και αρκετά οξύμωρο για την Αστυνομία να καταδιώκει …καρναβαλιστές.

Παράλληλα, οι Εισαγγελικές αρχές ζήτησαν από το Δήμο να διακόψει εντελώς την έστω χαμηλόφωνη μουσική που έπαιζε η μόνιμη ηχητική εγκατάσταση του κέντρου, αφού τα ηχεία της παρέλασης έχουν κλείσει ήδη από την Πέμπτη. Οι σύλλογοι πάντως που είχαν προγραμματισμένες εκδηλώσεις, δεν τις αναβάλουν αφού είναι εντελώς νόμιμες (όπως ο καθιερωμένος χορός του Διονύσου) ενώ αρκετοί διοργανώνουν συγκεντρώσεις για τα μέλη των πληρωμάτων τους, έξω από τα γραφεία τους την Κυριακή.

Άγνωστο παραμένει βέβαια τι θα συμβεί με τους χιλιάδες φίλους του ΠΑΟΚ που αναμένεται να βρεθούν την Κυριακή στην πόλη αφού, σύμφωνα με την κυβέρνηση και τη σχετική ΚΥΑ, δεν εμπίπτουν στις απαγορεύσεις που υπάρχουν για τους καρναβαλιστές… Τέλος, την Τρίτη αναμένεται να πραγματοποιηθεί στην Αθήνα σύσκεψη των Δημάρχων από τους καρναβαλικούς Δήμους.

Δεν έγινε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου – Ενημέρωση των φορέων

Η δε έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ξάνθης δεν πραγματοποιήθηκε λόγω έλλειψης απαρτίας, εκεί πάντως βρέθηκαν για ενημέρωση οι εκπρόσωποι του Ιατρικού Συλλόγου, του Νοσοκομείου, των Υγειονομικών Αρχών, της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών, του Συλλόγου Καφέ Μπαρ, του Επιμελητηρίου και άλλων φορέων που συνδέονται με το θέμα των ΘΛΕ και της αντιμετώπισης του κορωναϊού.