Ολοκληρώθηκε η έκτακτη συνεδρίαση της Οργανωτικής Επιτροπής των ΘΛΕ, μετά τις ραγδαίες εξελίξεις και την ακύρωση του Καρναβαλιού από την Κυβέρνηση.

Όπως είναι προφανές οι άνθρωποι των συλλόγων βρίσκονται ακόμη σε κατάσταση-σοκ και επιχειρούν να διαχειριστούν τις επιπτώσεις, που ακόμη δεν είναι ορατές σε όλη τους την έκταση. Σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζουν με το θέμα των στολών και των επιστροφών χρημάτων που ζητούν αρκετοί από τους καρναβαλιστές ενώ όσοι δεν τις είχαν παραλάβει, αρνούνται να το κάνουν. Σε αυτό το θέμα όμως δεν μπορεί να εμπλακεί ο Δήμος, στην παρούσα φάση .

Πάντως, αυτό που υπάρχει ανοιχτο ως ενδεχόμενο είναι η μετάθεση του θεσμού σε άλλη ημερομηνία, πιθανότητα στο τριήμερο της Πρωτομαγιάς (πέφτει Παρασκευή). Όμως αυτή η περίπτωση θα προχωρήσει σε συνεργασία με τουλάχιστον δύο καρναβαλικές πόλεις, Πάτρα και Ρέθυμνο, ώστε να είναι κοινή απόφαση. Επαφές για το ζήτημα κάνει με τους ομολόγους του ο Δήμαρχος Μανώλης Τσέπελης ενώ η πλευρά της Πάτρας προκρίνει την 1η Ιουνίου.

Τέλος, αποφασίστηκε να συνεχίσει στη διάρκεια του τριημέρου η καρναβαλική μουσική από τα ηχεία του Δήμου ώστε να υπάρχει το “χρώμα” στην πόλη, αφού παρά την ακύρωση, υπάρχουν πολλοί επισκέπτες που θα βρεθούν στην Ξάνθη.

Στη σύσκεψη προήδρευσε ο Πρόεδρος του Κέντρου Πολιτισμού Ηλίας Ασλανίδης και το Δήμο εκπροσώπησε ο Αντιδήμαρχος Μανώλης Φανουράκης.