Με κοινή τους επιστολή προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Ξάνθης, Ιωάννη Μπούτο, οι παρατάξεις Μελισσόπουλου, Παπαχρόνη, Χατζηθεοδώρου και Λύρατζη ζητούν νέα έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ξάνθης, με θέμα τις επιπτώσεις της ακύρωσης του καρναβαλιού στην περιοχή.

Σημειώνεται ότι ο Δήμος έχει συγκαλέσει έκτακτη συνεδρίαση για το απόγευμα της Παρασκευής με θέμα την επικύρωση της ματαίωσης των εκδηλώσεων, προκειμένου ο Δήμος να πειθαρχήσει στη σχετική ΚΥΑ. Σχετική ανάρτηση για την ανάγκη έκτακτης συνεδρίασης, είχε κάνει από το πρωί της Παρασκευής ο Σ.Μελισσόπουλος

Αναλυτικά η επιστολή των 4 συνδυασμών. 

Ύστερα από τις τελευταίες απρόσμενες και καθόλου ευχάριστες εξελίξεις που είχαν ως αποτέλεσμα την ακύρωση όλων των καρναβαλικών εκδηλώσεων στην Ξάνθη αλλά και σε άλλες πόλεις της χώρας μας στις οποίες διοργανώνονται παρόμοιες εκδηλώσεις, θα πρέπει όλοι να επιδείξουμε την ανάλογη σύνεση, σοβαρότητα και υπευθυνότητα. 

θα πρέπει να απαιτήσουμε από την Πολιτεία άμεσα και ουσιαστικά μέτρα που θα στηρίζουν και θα ανακουφίζουν την κοινωνία και τους συμπολίτες μας σε όλα τα επίπεδα. 

θα πρέπει και εμείς να αναλάβουμε παρόμοιες πρωτοβουλίες και δράσεις που θα διαφυλάσσουν πρωτίστως τη δημόσια υγεία, ταυτόχρονα όμως ως Δημοτικό Συμβούλιο θα πρέπει άμεσα και αποδεδειγμένα να υποστηρίξουμε οικονομικά όλους εκείνους τους επιχειρηματίες της πόλης μας, αλλά και τους πολιτιστικούς συλλόγους μας που έχουν πληγεί σοβαρά από αυτήν την απρόσμενη εξέλιξη, με μέτρα ενίσχυσης συγκεκριμένα, ουσιαστικά και απολύτως κοστολογημένα. 

Ήδη έχουν δημοσιευτεί από τις Ομοσπονδίες Επαγγελματιών Βιοτεχνιών και Εμπόρων Ξάνθης και Ροδόπης  συγκεκριμένες προτάσεις και μέτρα στήριξης των πληγέντων οικονομικά μελών τους .   

Για το λόγο αυτό, ΖΗΤΟΥΜΕ έκτακτη σύγκλιση του Δημοτικού μας Συμβουλίου την                ΤΕΤΑΡΤΗ 3 Μαρτίου 2020 και ώρα 19:00, με μοναδικό θέμα «Μέτρα στήριξης των επιχειρηματιών και των πολιτιστικών συλλόγων του Δήμου μας που υπέστησαν αυτό το βαρύ  οικονομικό πλήγμα από τη ματαίωση των Καρναβαλικών εκδηλώσεων».