Σοβαρός προβληματισμός έχει προκληθεί στους ανθρώπους του Δήμου Ξάνθης και την τοπική κοινωνία από την απόφαση της κυβέρνησης να ακυρωθούν οι καρναβαλικές εκδηλώσεις σε όλη τη χώρα λόγω Κορωνοϊού.

Έτσι το Καρναβάλι της Ξάνθης φαίνεται ότι πέφτει θύμα της υστερίας που έχει ξεσπάσει για τον κορωνοϊό, και την απόφαση του Υπουργού Υγείας ειδικά με την εμφάνιση των πρώτων κρουσμάτων.

Στο Δήμο Ξάνθης δεν έχουν ληφθεί οριστικές αποφάσεις και εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα, σε συνάρτηση και με τις άλλες καρναβαλικές περιοχές αλλά και δεδομένης του μεγάλου οικονομικού αντίκτυπου που θα έχει για την περιοχή, πιθανή ακύρωση. Δεν αποκλείεται εντός των επόμενων ωρών να υπάρξει και σύσκεψη με τη συμμετοχή των επικεφαλής της αντιπολίτευσης στο Δήμο Ξάνθης.

Τα ερωτηματικά είναι πολλά καθώς η κυβέρνηση ακυρώνει μεν τις καραναβαλικές εκδηλώσεις αλλά επιτρέπει όλες τις υπόλοιπες δημόσιες συναθροίσεις όπως οι αθλητικές αναμετρήσεις σε όλα τα πρωταθλήματα κλπ. αλλά και τη συγκέντρωση κόσμου σε μπάρ, και καφέ αλλά και στα μέσα μαζικής μεταφοράς, που δεν μπορεί να απαγορευτεί.  Εξάλλου, μετά τη Συνέντευξη Τύπου του Υπουργού Υγείας, όπου ανακοίνωσε την απαγόρευση, υπήρξαν ανακοινώσεις πληρωμάτων της Πάτρας, που επιμένουν να παρελάσουν παρά την απαγόρευση.