Προβληματισμός έχει προκληθεί στην Ξάνθη μετά την απαγόρευση του Καρναβαλιού καθώς θα υπάρξει μεγάλος αρνητικός οικονομικός αντίκτυπος για την τοπική κοινωνία, με πολλές προεκτάσεις.

Η Δημοτική αρχή εμφανίζεται αντίθετη με την απόφαση και προβάλει ως επιχείρημα ότι είναι μια αποσπασματική κίνηση και υπερβολική, εφόσον ο κίνδυνος αφορά τις ευπαθείς ομάδες και όχι το σύνολο του πληθυσμού ενώ, από την πλευρά του Δημάρχου επισημαίνεται ότι την ίδια ώρα δεν απαγορεύονται άλλες μεγάλες δημόσιες συναθροίσεις όπως οι αθλητικοί αγώνες. Απόψεις βέβαια υπάρχουν και υπέρ της απαγόρευσης και έτσι η κατάσταση είναι αρκετά νεφελώδης.

Eπικοινωνία Τσέπελη με Μαρινάκη

Για το ζήτημα υπήρξε επικοινωνία του Δημάρχου Ξάνθης με άλλους Δημάρχους καρναβαλικών πόλεων.  Μάλιστα στη συνομιλία του με το Δήμαρχο Ρεθύμνου Γιώργο Μαρινάκη, η οποία καταγράφηκε σε βίντεο από δημοσιογράφους, ο συνάδελφός του από την Κρήτη, δείχνει έντονη δυσαρέσκεια και μεταφέρει πληροφορίες του πως η απόφαση δεν απηχεί το σύνολο της κυβέρνηση αλλά μόνο τον Υπουργό Υγείας και ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας δεν γνωρίζει κάτι. Μάλιστα αναφέρει ότι δεν είναι απόφαση προσωπική του Υπουργού Υγείας αλλά σύσταση των επιδημιολόγων.

Στην Κέρκυρα, όπως ανακοινώθηκε σχετικά, η Δήμαρχος Μερώπη Υδραίου αποφάσισε να γίνουν κανονικά οι καρναβαλικές εκδηλώσεις, παρά τις ανακοινώσεις του Υπουργού Υγείας.