Σε δήλωση που απευθύνεται στους δημότες προχωρά ο Δήμαρχος Ξάνθης Μανώλης Τσέπελης μετά τη ματαίωση των καρναβαλικών εκδηλώσεων, όπου εκφράζει εμμέσως τη δυσαρέσκειά του για την απόφαση του Υπουργείου Υγείας, εφόσον δεν αφορά όλες τις συναθροίσεις  και αναφέρει ότι ο Δήμος θα βρει τρόπο αντιμετώπισης για τις οικονομικές επιπτώσεις σε επιχειρήσεις και συλλόγους. 

Αναλυτικά:

Αγαπητοί μου δημότες,

Με προσοχή προσπαθώ να κατανοήσω τη λήψη όλων των προληπτικών μέτρων που οδήγησαν στη ματαίωση των προγραμματισμένων καρναβαλικών μας εκδηλώσεων, τη στιγμή μάλιστα που τα μέτρα αυτά δεν επεκτείνονται οριζόντια σε όλες τις μαζικές δημόσιες συγκεντρώσεις, όπως πχ. τους ποδοσφαιρικούς αγώνες, αλλά μόνο στο καρναβάλι.  

Δυστυχώς δεν επιτρέπεται σε κανέναν μας να αδιαφορεί για τις αποφάσεις της κεντρικής διοίκησης, όταν αυτές αφορούν τη δημόσια υγεία και τη προστασία της ζωής των ανθρώπων.  Ο Δήμος Ξάνθης θα εφαρμόσει τα αποφασισθέντα προληπτικά μέτρα μετά  την έκδοση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης, όχι γιατί φοβάται τις επαπειλούμενες ποινές, αλλά γιατί σέβεται τον θεσμικό του ρόλο και τις ευθύνες του. 

Θα μελετήσουμε τις επόμενες κινήσεις μας και θα προσπαθήσουμε να ελαχιστοποιήσουμε τις δυσβάστακτες επιπτώσεις στη τοπική οικονομία και το Δήμο μας.  Θα προβούμε σε όλες εκείνες τις διεκδικήσεις ώστε να ενισχύσουμε και να καθοδηγήσουμε σωστά τις επιχειρήσεις, τους καρναβαλικούς και πολιτιστικούς συλλόγους που θα επιβαρυνθούν το κόστος της ματαίωσης των εκδηλώσεων.