Με αφορμή το θάνατο του μεγάλου ηθοποιού Κώστα Βουτσά, θυμόμαστε πτυχές από τη ζωή του, η οποία μεταξύ άλλων είχε πολλές γυναίκες -πράγμα που ποτέ δεν έκρυψε- και… μόλις (!) 4 γάμους.

Μπορεί ο Βουτσάς να δήλωνε ότι είχε αγαπήσει παράφορα τη Μάρθα Καραγιάννη, ωστόσο παντρεύτηκε μιαν άλλη Καραγιάννη.

Πρόκειται για την Εύη Καραγιάννη από την Καβάλα, η οποία στάθηκε αφορμή για να βλέπουν οι Καβαλιώτες συχνότερα τον αγαπημένο ηθοποιό στην πόλη, μέσα στη δεκαετία του ’90.

Η επιτυχημένη Καβαλιώτισσα που «μάγεψε» τον Κώστα Βουτσά 

Η Εύη Καραγιάννη, ηθοποιός σήμερα, υπήρξε ένα πολύ επιτυχημένο μοντέλο, με καριέρα σε πασαρέλες της Ελλάδας και του εξωτερικού, με ελληνικούς και διεθνείς τίτλους ομορφιάς.

Προερχόταν από μία ευκατάστατη οικογένεια. Η γιαγιά της, με καταγωγή από τον Πόντο ήταν γιατρός. Ο πατέρας της ήταν διευθυντής στον ΟΤΕ.

Ο αδελφός της Εύης, Αλέξανδρος Καραγιάννης (αριστερά στην επάνω φωτογραφία), είναι γνωστός για την επιχειρηματική του δραστηριότητα στην Καβάλα.

Τι αναφέρε το αφιέρωμα του kavalanews.gr

Την «ανακάλυψαν» σε παραλία της Καβάλας

Σε ηλικία 12 ετών, την «ανακαλύπτουν» ξένοι διαφημιστές σε παραλία της Καβάλας.

Μέσα σε ελάχιστο χρόνο γίνεται το πρόσωπο μεγάλης αυτοκινητοβιομηχανίας και βλέπει τις αφίσες της σε όλη τη βόρεια Ελλάδα. Ακολουθούν διαφημίσεις, φωτογραφίσεις, ημερολόγια.

Έναν χρόνο αργότερα βρέθηκε στις πασαρέλες και κάπως έτσι άρχισε η καριέρα μοντέλου.

Όταν στην Καβάλα γίνονταν συχνά μεγάλες επιδείξεις μόδας

Στην πορεία, ασχολήθηκε μάλιστα με την παραγωγή, διοργανώνοντας καμπάνιεςγια ελληνικές βιομηχανίες ρούχων υψηλής ραπτικής. Έφτασε σε σημείο να έχει περισσότερους από 4.500 πελάτες.

Είναι μια περίοδος που και στην Καβάλα γίνονται τακτικά επιδείξεις μόδας με τα πρώτα, τότε, ονόματα από το χώρο του μόντελινγκ.

Η αγοραστική δύναμη των Καβαλιωτών ήταν πολλαπλάσια από τη σημερινή και η αγορά της πόλης είναι γεμάτη από μπουτίκ που πωλούν υψηλή ραπτική.

Οι επιδείξεις μόδας στο Διόνυσο ή στο ξενοδοχείο Lucy κ.α. αφήνουν εποχή.

Ο πολυσυζητημένος γάμος

Ο γάμος του Κώστα Βουτσά με την Εύη Καραγιάννη ήταν ο τρίτος κατά σειρά, μετά την Έρρικα Μπρόγιερ με την οποία απέκτησαν τη Σάντρα, και μετά την Θεανώ Παπασπύρου, με την οποία απέκτησαν τη Θεοδώρα και τη Νικολέτα.

Το 1993, ο Κώστας Βουτσάς γίνεται ο θετός πατέρας του Άνθιμου Ανανιάδη, του γιου της Εύης Καραγιάννη από τον πρώτο της γάμο. Το δέσιμό τους είναι φοβερό.

Το δέσιμό του Κ.Βουτσά με τον Άνθιμο Ανανιάδη 

Ο νεαρός ηθοποιός έχει δηλώσει ότι η δυσκολότερη στιγμή της ζωής του ήταν όταν η μητέρα του πήρε διαζύγιο από τον Κώστα Βουτσά στα τέλη της δεκαετίας του ‘90.

Έκανε να δει τον θετό του πατέρα έναν χρόνο μέχρι που τον είδε μια μέρα στην τηλεόραση, καλεσμένο του Γιώργου Παπαδάκη και επειδή δεν είχε το τηλέφωνό του, κάλεσε στο στούντιο.

Μιλήσαν στον «αέρα» και έβαλαν και οι δύο τα κλάματα. Από εκείνο το περιστατικό και μετά έγιναν αχώριστοι.

Ο Κώστας Βουτσάς τον «μετρούσε» πάντα στα παιδιά του. Ήταν το 4ο παιδί του. Στην ουσία, με την τελευταία σύζυγό του, την κατά 40 χρόνια νεότερή τουΑλίκη Κατσαβού, έκανε το 5ο παιδί, τον Φοίβο.

Η τακτική παρουσία του Κώστα Βουτσά στην Καβάλα 

Τις δεκαετίες του ’80 και του ’90, ο Κώστας Βουτσάς επισκεπτόταν την Καβάλα σχεδόν κάθε χειμώνα με τους περιοδεύοντες θεατρικούς θιάσους που παρουσιάζαν τις επιθεωρήσεις τους στην περιφέρεια.

Τη δεκαετία του ’90 έγινε πιο τακτικός και κάποιοι τον θυμούνται να βολτάρει στην πόλη συχνά, ακόμη και σε περιόδους που δεν είχε παραστάσεις.

Διατηρούσε στενούς δεσμούς με τους συγγενείς της Εύης Καραγιάννη και επισκέπτονταν μαζί την Καβάλα, ακόμη και τις περιόδους της μεγάλης επιχειρηματικής επιτυχίας.

Η Εύη Καραγιάννη έχει δηλώσει ότι προσπάθησε δύο φορές να μείνει έγκυος με τον Κώστα Βουτσά, αλλά δεν τα κατάφεραν. Ο Άνθιμος πάντως υπήρξε «παιδί του Βουτσά» αφού αυτός τον μεγάλωσε.

Ξεπέρασε τον καρκίνο με… πασαρέλα 

Το 2010, όταν ο Άνθιμος Ανανιάδης αποφάσισε να δοκιμάσει την τύχη του στην Αμερική, η μητέρα του Εύη Καραγιάννη μαθαίνει ότι έχει καρκίνο. Λίγα χρόνια αργότερα αποκάλυψε τους φόβους με τους οποίους  έζησε αλλά και το πως αντιμετώπισε τον καρκίνο:

«Ετοιμαζόμουν να πάω για τις χημειοθεραπείες μου σαν να πήγαινα στην πασαρέλα. Φορούσα ωραία ρούχα, τις ψηλοτάκουνες γόβες μου, ήμουν χτενισμένη, μακιγιαρισμένη. Δεν παραιτήθηκα. 

Αυτό είναι το μυστικό. Να μην παραιτηθείς. Δεν υπήρχε λόγος ν’αλλάξω τη ζωή μου. 

Πρώτα ο Θεός, γιατί πιστεύω πολύ, και μετά ο γιατρός μου με έσωσαν. Έλεγα -και το πίστεψα- ότι ο καρκίνος είναι σαν μια γρίπη και θα περάσει. Κι έτσι πρέπει να τη βλέπουμε αυτή την αρρώστια, σαν μια γρίπη που περνάει».

kavalanews.gr