Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2021
ΑΡΧΙΚΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΑ Το ΣτΕ απέρριψε το αίτημα έκδοσης προσωρινής διαταγής ΠΑΟΚ και Ξάνθης για...

Το ΣτΕ απέρριψε το αίτημα έκδοσης προσωρινής διαταγής ΠΑΟΚ και Ξάνθης για την πολυϊδιοκτησία

Απορρίφθηκε από το Συμβούλιο της Επικρατείας, το αίτημα για έκδοση προσωρινής διαταγής που είχαν καταθέσει η ομάδα της Ξάνθης  και του ΠΑΟΚ, ως προς την υπόθεση της πολυιδιοκτησίας.

Ειδικότερα, η αίτηση έκδοσης προσωρινής διαταγής απορρίφθηκε από το ΣτΕ, με το αιτιολογικό ότι οι δύο ομάδες έχουν καταθέσει παράλληλα ανάλογες αιτήσεις και στο Διοικητικό Εφετείο Αθηνών.

Συγκεκριμένα, η απόρριψη της αίτησης προσωρινής διαταγής έγινε από τον Γεώργιο Τσιμέκα, καθώς ο προεδρεύων του Γ΄ Τμήματος, αντιπρόεδρος  Δημήτριος Σκαλτσούνης δήλωσε κώλυμα.

Παράλληλα, κώλυμα δήλωσε και ο σύμβουλος Επικρατείας Δημήτριος Μακρής ο οποίος  είχε οριστεί αρχικά εισηγητής στην  κυρία αίτηση ακύρωσης που έχουν καταθέσει οι δύο ομάδες. Στην θέση του κ. Μακρή ορίστηκε εισηγητής ο σύμβουλος Επικρατείας Βασίλειος Ανδρουλάκης.

Στο μεταξύ, μέσα στο επόμενο διάστημα αναμένεται να εξεταστεί από το Γ΄  Τμήμα του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου το αίτημα των δύο ομάδων για  έκδοση απόφασης αναστολής.

Τέλος, οι κύριες αιτήσεις ακύρωσης της Ξάνθης και του ΠΑΟΚ θα συζητηθούν στην 7μελή, αυξημένη σύνθεση του Γ΄ Τμήματος του ΣτΕ στις 2 Απριλίου 2020, με εισηγητή τον κ. Ανδρουλάκη.

Αρέσει σε %d bloggers: