Παρουσία τοπικών αρχών, εκπροσώπων φορέων και πλήθους κόσμου πραγματοποιήθηκε στην Κομοτηνή η επίσημη παρουσίαση του λογότυπου, του βίντεο και των εκδηλώσεων της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης με τις οποίες θα τιμηθεί η Επέτειος των 100 χρόνων από την απελευθέρωση και ενσωμάτωση της Θράκης στον Εθνικό Κορμό.

Στον χαιρετισμό του, ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστος Μέτιος ανέφερε ότι οι επετειακές εκδηλώσεις που θα διοργανώσει η Περιφέρεια «ισορροπούν ιδανικά ανάμεσα στο παραδοσιακό, στο διαχρονικό και στο νέο, ανάμεσα στο χθες, στο σήμερα και σε αυτό που θέλουμε για το αύριο της περιοχής μας» και τόνισε ότι το μήνυμα που θέλει να επικοινωνήσει η Περιφέρεια είναι διπλό: από τη μια πλευρά ο σεβασμός στις παραδόσεις και στην ιστορική κληρονομιά της περιοχής και από την άλλη η εξωστρέφεια, η αισιοδοξία και η αυτοπεποίθηση της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης απέναντι στις σύγχρονες προκλήσεις.

Η Εκτελεστική Γραμματέας της Περιφέρειας ΑΜΘ και μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής κ. Ζωή Κοσμίδου παρουσίασε το βίντεο, το λογότυπο και το branding της Περιφέρειας για την Επέτειο, ενώ ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής, Καθηγητής της Νομικής Σχολής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης κ. Θεοχάρης Δαλακούρας, ανέπτυξε τον σχεδιασμό και τον χαρακτήρα των εκδηλώσεων.

Την εκδήλωση παρουσίασης πλαισίωσαν οι Θρακιώτισσες σολίστ Ελένη και Σουζάνα Βουγιουκλή, η παιδική χορωδία του Λυκείου Ελληνίδων Ξάνθης, η πολυφωνική χορωδία του Ιστορικού Μουσείου Αλεξανδρούπολης, μουσικά σχήματα του Μουσικού Γυμνασίου – Λυκείου Κομοτηνής καθώς επίσης και μέλη του Μορφωτικού Ομίλου Κομοτηνής με την αστική παραδοσιακή ενδυμασία της περιοχής