Σε ανακοίνωσή της η Δημοτική Παράταξη «ΑΓΑΠΗ για την ΞΑΝΘΗ μας»

Το Παράρτημα του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Ξάνθης έχει να  αρουσιάσει επί σειρά ετών μία ιδιαίτερα σημαντική προσφορά στον πληθυσμό του Δροσερού με πρωτεργάτη τον  ιατρό κ. Καμαρίδη Ιπποκράτη.

Σημαντικό βήμα προς μία ολοκληρωμένη παρέμβαση σε επίπεδο προληπτικής ιατρικής στον πληθυσμό του Δροσερού θα αποτελέσει η παρουσία, σε καθημερινή βάση, τόσο παιδιάτρου όσο και παθολόγου. Πρέπει να σημειωθεί ότι η προληπτική ιατρική, που στοχεύει τόσο σε
λοιμώδη όσο και σε μη λοιμώδη νοσήματα που αποτελούν σοβαρή απειλή για την ατομική και δημόσια υγεία, δεν αφορά μόνο τα παιδιά, όπου πολύ ορθώς επικεντρώθηκαν οι μέχρι τώρα προσπάθειες του Παραρτήματος, αλλά και τους ενήλικες.

Μία τέτοια πολυδύναμη μονάδα, εφόσον καταστεί δυνατόν να λειτουργήσει σε καθημερινή βάση, θα αποτελέσει έναν από τους πυλώνες της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στο Δήμο μας. Σε συνδυασμό με ένα Δημοτικό Πολυϊατρείο και υπό το συντονισμό ενός ΕΠ Υγείας στο Δήμο μας θα επιφέρει ουσιαστική τομή στην κάλυψη των αναγκών του πληθυσμού και δη των ομάδων αυτού με πιο ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και πάντως χρήζοντα ιδιαίτερης εστίασης, όπως οι Ρωμά.

Τα πιο πάνω αποτελούν στόχους αλλά και όραμα για την Παράταξη ΑΓΑΠΗ για την ΞΑΝΘΗ και για αυτά παλεύουμε με συγκεκριμένες και ξεκάθαρες θέσεις και προτάσεις. Ήδη η προοπτική δημιουργίας Δημοτικού Πολυϊατρείου ως Νομικού Προσώπου του Δήμου Ξάνθης με παράλληλη αναζήτηση χρηματοδότησης από αντίστοιχη δράση του ΕΣΠΑ που ευρίσκεται σε ισχύ δε φάνηκε να αποτελεί προτεραιότητα της νέας Δημοτικής Αρχής. Επιπρόσθετα, παρατηρείται μία αρκετά σημαντική χρονική καθυστέρηση στο θέμα του ΚΕΠ Υγείας, παρότι δεν είναι εμφανή εμπόδια που να μπορούν να τη δικαιολογήσουν.

Παρόλα αυτά, ελπίζουμε να ωριμάσουν οι συνθήκες ώστε να υποστηριχθούν αυτές οι δομές, οι οποίες πιστεύουμε ακράδαντα ότι θα βοηθήσουν αποφασιστικά την Υγεία στο Δήμο μας.