Ένα σοβαρό -όπως το παρουσιάζει ο ίδιος ο γονιός με ανάρτησή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης- περιστατικό σχολικής βίας συνέβη την Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2020 σε Δημοτικό Σχολείο της Καβάλας.

Το περιστατικό -σύμφωνα με τη διαδικτυακή αναφορά του γονέα- συνέβη παρουσία μαθητών και δασκάλων. Δύο μαθητές της Δ’ τάξης χτύπησαν το παιδί του, μαθητή της Γ’ τάξης, με τον έναν να τον κρατάει και τον άλλον να τον χτυπάει με μπουνιές στην κοιλιά και στα πλευρά, μέχρι να τους χωρίσουν οι συμμαθητές τους.

Ο γονέας αναφέρει στην ανάρτησή του ότι ευθύνη δε φέρουν μόνον οι γονείς των παιδιών που χτύπησαν τον γιο του, αλλά -κυρίως- οι παρόντες, όπως αναφέρει ο ίδιος, δάσκαλοι που δεν πρόλαβαν το περιστατικό και η διεύθυνση του σχολείου η οποία δεν τον ενημέρωσε ότι το παιδί του υπήρξε θύμα επίθεσης.

Ο πατέρας μετέφερε τον μικρό στο Νοσοκομείο της Καβάλας, με την ιατρική γνωμάτευση από το Ακτινοδιαγνωστικό Τμήμα -την οποία επίσης ανάρτησε- να δείχνει κάταγμα στα πλευρά και -ευτυχώς- όχι κάποια βλάβη στα ζωτικά όργανα.

Ο γονέας διαβεβαιώνει, επίσης, ότι δεν πρόκειται να αφήσει το θέμα να ξεχαστεί ή -έτι χειρότερο- να συγκαλυφθεί και αναφέρει ότι θα πράξει τα νόμιμα, με αιχμή και την ιατρική γνωμάτευση, ώστε να αποδοθούν ευθύνες, όπου και σε όποιους αναλογούν, ενημερώνοντας, παράλληλα, όλες τις αρμόδιες Υπηρεσίες.

kavalapost.gr