Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
ΑΡΧΙΚΗ TOP NEWS Την Παρασκευή η εκδίκαση της Ξάνθης στον αθλητικό δικαστή

Την Παρασκευή η εκδίκαση της Ξάνθης στον αθλητικό δικαστή

Μία ημέρα μετά το ντέρμπι κορυφής ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός θα εκδικαστεί η υπόθεση της πολυϊδιοκτησίας των ΠΑΕ ΠΑΟΚ και Ξάνθη. Ο αθλητικός δικαστής της Super League έκανε δεκτό το αίτημα των δύο συλλόγων της βόρειας Ελλάδας και ανέβαλε την εκδίκαση για την προσεχή Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου στις 12:00.

Την ερχόμενη Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου στις 12:00 το πρωτοβάθμιο όργανο θα εξετάσει την υπόθεση ανάκλησης του πιστοποιητικού συμμετοχής της Ξάνθης, καθώς οι δύο περιπτώσεις είναι διαφορετικές κι ως εκ τούτου θα εκδικαστούν ξεχωριστά.

Ο Ολυμπιακός και η ΑΕΛ, που παρέστη ως έχουσα έννομο συμφέρον, τάχθηκαν υπέρ της αναβολής, εκτιμώντας ότι έτσι επηρεάζεται η ομαλή διεξαγωγή του πρωταθλήματος.

Οι «ερυθρόλευκοι», πάντως, εγείρουν νέο θέμα, καθώς οι νομικοί εκπρόσωποί τους (Λίνα Σουλούκου, Ιωάννης Χατζησαβάογλου, Δημήτρης Καρπετόπουλος) έκαναν γνωστό ότι θα καταγγείλουν ΠΑΟΚ και Ξάνθη στο διοικητικό συμβούλιο της Λίγκας, λόγω της προσφυγής τους στα πολιτικά δικαστήρια και συγκεκριμένα στο διοικητικό Εφετείο, κατά του κύρους της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού και του συνακόλουθου πορίσματός της για υποβιβασμό.  Πανιώνιος και Λάρισα ζήτησαν την άμεση εκδίκαση της υπόθεσης, καθώς οι δύο ομάδες έχουν ζητήσει μέσω εξωδίκου από τη Super League να τεθεί η Ξάνθη εκτός πρωταθλήματος.