Περιοδεία σε πόλεις της Αν. Μακεδονίας και Θράκης, όπου προβλήθηκε το ντοκιμαντέρ La Strategia της Ελβετικής Τηλεόρασης για το σκάνδαλο Novartis, πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο 15-16/2 ο Ευρωβουλευτής Στέλιος Κούλογλου ενώ συζήτησε με το κοινό τις πολιτικές παραμέτρους του σκανδάλου, τις δραματικές  επιπτώσεις στη δημόσια υγεία, σε εποχές σκληρών μνημονίων  καθώς και την προστασία των μαρτύρων δημοσίου συμφέροντος που έχουν συμβάλει καθοριστικά στην ανάδειξη της υπόθεσης.

Στη Χρυσούπολη Καβάλας, στην εκδήλωση που διοργάνωσε  στο Δημοτικό Αμφιθέατρο η Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ Νέστου, συμμετείχε  η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Β΄Θεσσαλονίκης και μέλος της Προανακριτικής Επιτροπής της Βουλής για την υπόθεση Δώρα Αυγέρη, αναλύοντας τις προεκτάσεις της υπόθεσης σε σχέση με τη δικαστική διερεύνηση και τους χειρισμούς στην αρμόδια Επιτροπή καθώς και τα ζητήματα ανωνυμίας των προστατευόμενων μαρτύρων. Εξάλλου ο Καθηγητής Οικονομικών Τάσος Καρασαββόγλου ανέλυσε τα οικονομικά δεδομένα του σκανδάλου και τη διακύμανσή τους σε βάθος χρόνου.

Έντονο ήταν το ενδιαφέρον και τα ερωτήματα του κοινού τόσο στην προβολή που διοργάνωσε η Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ Δράμας στον κινηματογράφο Ολύμπια της πόλης καθώς επίσης και στην εκδήλωση που διοργανώθηκε από τη Νομαρχιακή Επιτροπή Εβρου του ΣΥΡΙΖΑ, στο Δημοτικό Θέατρο Αλεξανδρούπολης με μεγάλη συμμετοχή.

Eιδικότερα στη Χρυσούπολη, η ΟΜ Νέστου του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει στην ανακοίνωσή της:

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 15/02, στο Δημοτικό Θέατρο Χρυσούπολης η εκδήλωση-προβολή, που οργάνωσε ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Νέστου, με θέμα το σκάνδαλο Novartis. Η πολυπληθής παρουσία του κόσμου στην εκδήλωση, καθώς και οι ερωτήσεις που ακολούθησαν, υποδεικνύουν την ανάγκη των πολιτών για ενημέρωση σχετικά με υποθέσεις οι οποίες έπληξαν την ελληνική οικονομία και οδήγησαν στην καταστροφή της.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την προβολή του ντοκιμαντέρ της ελβετικής τηλεόρασης «La strategia» και ακολούθησε η παρουσίαση της οικονομικής διάστασης του σκανδάλου από τον Τάσο Καρασαββόγλου, τέως Διοικητή Γ.Ν. Καβάλας. Στη συνέχεια, ο Στέλιος Κούλογλου, Ευρωβουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, μαζί με τη Δώρα Αυγέρη, Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ και μέλος της προανακριτικής επιτροπής για την υπόθεση Novartis, έδωσαν στοιχεία για την διαχείριση του σκανδάλου τόσο σε εθνικό, αλλά και σε διεθνές επίπεδο και απάντησαν σε ερωτήσεις των παραβρισκόμενων.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους πλήθος μελών και φίλων του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτικής Συμμαχίας από την περιοχή του Νέστου, καθώς και η Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας Τάνια Ελευθεριάδου, ο τέως Δήμαρχος Νέστου και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Ευάγγελος Τσομπανόπουλος, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Καβάλας με την παράταξη «Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία» Δημήτρης Λυμπεράκης και ο τέως βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας Δημήτρης Εμμανουηλίδης. Το χαιρετισμό του έστειλε ο γραμματέας της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας, κ. Θεόδωρος Μπόνος, ο οποίος απουσίαζε λόγω συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ.

Αισθητή ήταν, ωστόσο, η απουσία των προσκεκλημένων θεσμικών φορέων, παρά το γεγονός ότι η υπόθεση Novartis θίγει ουσιαστικά τα μέλη τους και δημιουργεί αμφιβολίες σχετικά με την ορθότητα των τακτικών που ακολουθούνται από αυτά.