Η κεντρική είσοδος του νοσοκομείο

Αντιδράσεις προκαλεί η νομοθέτηση από την πλευρά της κυβέρνησης της μετατροπής του νέου υπερσύγχρονου νοσοκομείου Κομοτηνής σε νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου. Σχετική ανακοίνωση για την απώλεια του δημόσιου χαρακτήρα του νέου νοσοκομείου εξέδωσε η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης.

Αναλυτικά

Με τις μεθοδευμένες ενέργειές της η Ν.Δ. στοχεύει σταθερά και σταδιακά στην ακύρωση του Δημόσιου χαρακτήρα του συστήματος υγείας.

Αυτό καταδείχθηκε έμπρακτα στην ψήφιση στη Βουλή από την πλειοψηφία της Ν.Δ. της τροποποίησης της σύμβασης με το ίδρυμα Σ.Ν. με την οποία καθιστά, το υπό ίδρυση νέο νοσοκομείο Κομοτηνής να λειτουργήσει ως Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου (ΝΠΙΔ). Σε αντίθεση με την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ που υπογράφοντας την αρχική σύμβαση με το Ι.Σ.Ν. είχε βάλει ως  στρατηγική προτεραιότητα το νέο νοσοκομείο να λειτουργήσει με καθεστώς Δημοσίου Δικαίου (ΝΠΔΔ).

Με την ψήφιση της τροποποιημένης σύμβασης, στην ουσία ακυρώνεται ο Δημόσιος χαρακτήρας του νέου νοσοκομείου, ενώ ταυτόχρονα ανοίγει ο δρόμος για την είσοδο ιδιωτών σ΄ αυτό, εδραιώνονται συνθήκες εκμετάλλευσης των ασθενών ενώ θα κατευθύνονται πόροι προς το ιδιωτικό κεφάλαιο.

Με απλά λόγια απειλείται ο Δημόσιος και δωρεάν χαρακτήρας του νέου Νοσοκομείου Κομοτηνής, ενώ παράλληλα θα αφήνει τους οικονομικά ασθενέστερους πολίτες της Ροδόπης χωρίς αξιοπρεπή φροντίδα.

Είμαστε απέναντι στη νεοφιλελεύθερη μετάλλαξη του δημόσιου συστήματος υγείας και στον σχεδιασμό της επιθετικής ιδιωτικοποίησής της από τη Ν.Δ. του κ. Μητσοτάκη.

Στηρίζουμε τον αγώνα των εργαζομένων του Νοσοκομείου μας. 

Καλούμε όλους τους φορείς της τοπικής κοινωνίας, τις συλλογικότητες και τους προοδευτικούς πολίτες να αντιδράσουμε και να διεκδικήσουμε τη δημόσια και δωρεάν παροχή υγείας που δικαιούμαστε. 

ΣΥΡΙΖΑ ΡΟΔΟΠΗΣ