Μήνυμα με τίτλο “Το μικρόφωνο του ραδιοφώνου στα χέρια των πολιτών” εξέδωσε με αφορμή την παγκόσμια ημέρα ραδιοφώνου ο Δήμαρχος Μ. Τσέπελης. 

Αναλυτικά:

Η Παγκόσμια Ημέρα Ραδιοφώνου καθιερώθηκε με απόφαση της UNESCO στις 29 Σεπτεμβρίου 2011,  έπειτα από πρόταση της Ισπανικής Ακαδημίας Ραδιοφώνου, να γιορτάζεται στις 13 Φεβρουαρίου κάθε χρόνου.

Στην  εποχή της αλματώδους  εξέλιξης των ΜΜΕ, το ραδιόφωνο συνεχίζει να έχει  μία ειδική θέση σε κάθε κοινωνία, ως μία προσιτή, ευέλικτη  και ζωτικής σημασίας πηγή ειδήσεων, πληροφοριών, εκπαίδευσης και ψυχαγωγίας.

Ο σκοπός της Παγκόσμιας Ημέρας του Ραδιοφώνου είναι ο εορτασμός του,  ως Μέσου Μαζικής Επικοινωνίας, η βελτίωση της συνεργασίας σε διεθνές επίπεδο μεταξύ των ραδιοφωνικών οργανισμών και η ενθάρρυνση των μεγάλων δικτύων, όσο και των τοπικών ραδιοφώνων, να προωθήσουν την πρόσβαση στην πληροφόρηση και την ελευθερία της έκφρασης στα ερτζιανά, σε όλους τους πολίτες, χωρίς διακρίσεις, χωρίς αποκλεισμούς.

Σε αυτή την Παγκόσμια Ημέρα Ραδιοφώνου, ας αναγνωρίσουμε όλοι μας τη σταθερή δύναμη του ραδιοφώνου για την προώθηση της πολυφωνίας της έκφρασης  και τη συμβολή του στην οικοδόμηση ενός πιο ειρηνικού και ανοιχτού κόσμου, που εμπνέεται συνεργάζεται, και δημιουργεί.

Η συμβολή του δήμου Ξάνθης προς αυτή την κατεύθυνση, με το μικρόφωνο του ραδιοφώνου στα χέρια των πολιτών, με το ραδιόφωνο στη διάθεση όλων των συλλογικοτήτων της περιοχής αλλά και όλων των καθημερινών ανθρώπων, της δημιουργίας, της τέχνης και του πολιτισμού, θα είναι διαρκής και ανοιχτή.

Όχι απλά θέλουμε, αλλά με κάθε τρόπο θα διεκδικούμε συνεχώς, οι πολίτες να έχουν φωνή και υποστήριξη στην έκφραση, καθώς αυτό είναι που εγγυάται την δημοκρατία, την απελευθέρωση δυνάμεων και τη δημιουργία συνθηκών κατάθεσης ιδεών , έμπνευσης, και υλοποίησης  θεμάτων προς το δημόσιο συμφέρον, προς το συμφέρον της κοινωνίας της Ξάνθης και των πολιτών της. 

 

Ο Δήμαρχος Ξάνθης 

Εμμανουήλ Χρ. Τσέπελης