Την παραίτηση του Ιατρού Δημήτρη Νικηφορίδη από τη θέση του Διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου Ξάνθης προκαλεί η προκήρυξη 8 θέσεων Ιατρών στο Νοσοκομείο Ξάνθης από το Υπουργείο Υγείας.

Ο λόγος είναι ότι η αρχική προκήρυξη για 8 θέσεις ιατρών η οποία είχε γίνει από την προηγούμενη διοίκηση αλλά επαναβεβαιώθηκε και από τη νέα διοίκηση, όπως και από την 4η ΥΠΕ, περιελάμβανε μια θέση Νευρολόγου, η οποία τελικά “κόπηκε” και προστέθηκε μια επιπλέον θέση αναισθησιολόγου.

Ο Δ. Νικηφορίδης, ιατρός στο νευρολογικό τμήμα επί 30 χρόνια ο ίδιος, επιβεβαίωσε στο xanthi2.gr ότι έχει παραιτηθεί από  θέση του Διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας και αποδίδει σε εξωθεσμική παρέμβαση, ερήμην της Διοικήτριας και του ΥΠΕάρχη, την αλλαγή στο Υπουργείο των θέσεων που κατανέμονται στο Νοσοκομείο. Όπως αναφέρεται, η προκήρυξη αυτή ήταν η τελευταία ευκαιρία για πρόσληψη Νευρολόγου καθώς στις μελλοντικές προλήψεις για το αυτοτελές τμήμα επειγόντων δεν μπορεί να προβλεφθεί η συγκεκριμένη ειδικότητα, σε αντίθεση με αυτή της αναισθησιολογίας.

“Μαύρο” το μέλλον του Νευρολογικού

Μάλιστα φαίνεται ότι οι εξελίξεις είναι ραγδαίες καθώς μετά την εξέλιξη αυτή φέρεται να δρομολογείται η αποχώρηση του ενός γιατρού  (του κ. Ζιάμου) προκειμένου να καταλάβει μόνιμη θέση στο Νοσοκομείο Κοζάνης αλλά πλέον είναι πιθανή και η αποχώρηση του Δ. Νικηφορίδη που ουσιαστικά θα σημάνει το τέλος του νευρολογικού τμήματος, το οποίο αντιμετωπίζει μερικές εκατοντάδες σοβαρά πάσχοντες της ευρύτερης περιοχής.

Αναλυτικά οι θέσεις της προκήρυξης

2 θέσεις Αναισθησιολογίας,
1 θέση Ουρολογίας,
1 θέση Παθολογίας,
1 θέση Καρδιολογίας,
1 θέση Οφθαλμολογίας,
1) θέση Μαιευτικής
1) θέση Ορθοπεδικής .