Mε επίθεση στη ΝΔ, ο πρώην Υφυπουργός Οικονομίας Στάθης Γιαννακίδης, σε συνέντευξή του “Στο Κόκκινο” Καβάλας, σχολίασε την υπόθεση των Σχεδίων Βελτίωσης στην περιοχή της ΑΜΘ.

Στο σχετικό ρεπορτάζ αναφέρεται:

Με απόφαση που είχε ληφθεί από τον πρώην υφυπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης, Στάθη Γιαννακίδη, επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, αυξάνεται ο αριθμός των αγροτών που αποκτούν δικαίωμα συμμετοχής στο Μέτρο των Σχεδίων Βελτίωσης του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020 για τον εκσυγχρονισμό των γεωργικών εκμεταλλεύσεών τους.

Συγκεκριμένα, η απόφαση, που είχε πάρει ΦΕΚ στις 4 Ιουνίου 2019, είχε δώσει τη δυνατότητα υπερδέσμευσης κονδυλίων για τα Σχέδια Βελτίωσης σε ποσοστό έως και 123%, σχεδόν διπλασιάζοντας τον προϋπολογισμό της δημόσιας δαπάνης, λόγω της αυξημένης ζήτησης που υπήρξε από τις αιτήσεις.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, προχώρησε η «αξιοποίηση της δυνατότητας υπερδέσμευσης για την κατανομή πόρων ύψους 600 εκατομμυρίων ευρώ, γεγονός που θα κινητοποιήσει συνολικούς πόρους ύψους 1,2 δισ. ευρώ.

Αυτό σημαίνει ότι 2 στους 3 αγρότες (64%) που έχουν υποβάλει σχετικό αίτημα θα αποκτήσουν τη δυνατότητα χρηματοδότησης από το συγκεκριμένο Μέτρο.
Σημειώνεται ότι η τελευταία φορά που προκηρύχθηκαν Σχέδια Βελτίωσης ήταν το 2011.

Όπως τόνισε στο «Κόκκινο Καβάλας» ο κ. Γιαννακίδης, «η ανακοίνωση του Υπουργείου ομολογεί και αναγνωρίζει επί της ουσίας όλα όσα είχαν δρομολογηθεί από την Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Όμως ήρθε ο καιρός να σταματήσει να τρώει από τα έτοιμα και να μας ανακοινώσει τα δικά της σχέδια για τη συνολική παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας».

Επέκρινε την Κυβέρνηση της ΝΔ για τα όσα έχει πράξει στον τομέα της ανάπτυξης, όπως και την ανακοίνωση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης για το προαναφερθέν Μέτρο για τους αγρότες, στην οποία το παρουσίασε σαν να ήταν έργο της πολιτικής της ΝΔ.

Ακολουθεί η συνέντευξη του Στάθη Γιαννακίδη στην εκπομπή «Καβάλα στο Κόκκινο»