Σοβαρά προβλήματα στα Νοσοκομεία της χώρας, όπως και σε αυτό της Ξάνθης προκαλεί η καθυστέρηση στο διορισμό διοικητικών συμβουλίων, σύμφωνα με το βουλευτή Χ. Ζεϊμπέκ που κατέθεσε σχετική ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας.

Αναλυτικά το κείμενο:

Με το άρθρο 7 του νόμου 3329/2005 καθορίζεται ο τρόπος με τον οποίο διοικούνται τα νοσοκομεία της χώρας. Στις 12 Δεκεμβρίου 2019 ανακοινώθηκαν συνολικά οι διορισμοί των Διοικητών των Νοσοκομείων της χώρας. Ωστόσο, σε πολλές περιπτώσεις τα Διοικητικά Συμβούλια των Νοσοκομείων δεν έχουν αντικατασταθεί παρά τις παραιτήσεις των προηγούμενων μελών τους. 

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης, όπου το Διοικητικό Συμβούλιο του Νοσοκομείου στην πλειοψηφία του κατέθεσε την παραίτησή του ήδη στα μέσα του καλοκαιριού του 2019. Παρόλα αυτά, λόγω των καθυστερήσεων στον διορισμό του νέου Διοικητικού Συμβουλίου συνέχισαν να ασκούν τα καθήκοντά τους περίπου έως το τέλος του χρόνου. Έτσι, με τη νέα χρονιά έχει ανακύψει σοβαρό θέμα διευθέτησης των ζητημάτων λειτουργίας του νοσοκομείου, καθώς τα ζητήματα αυτά δεν μπορούν να διευθετηθούν από το απερχόμενο Διοικητικό Συμβούλιο. 

Παράλληλα, η κατάσταση του συστήματος υγείας και των νοσοκομείων χειροτερεύει. Το Νοσοκομείο Ξάνθης και πολλά άλλα νοσοκομεία της χώρας αντιμετωπίζουν πολύ σοβαρά προβλήματα λειτουργίας τους τελευταίους μήνες και ανεξάρτητα από την ρήτρα αποδοτικότητας των Διοικητών τα νοσοκομεία δεν μπορούν να λειτουργήσουν χωρίς τα διοικητικά τους συμβούλια. 

Επειδή, η λειτουργία των νοσοκομείων έχει καταστεί δυσχερής και οι ελλείψεις είναι πολλές

Επειδή, τα νοσοκομεία δεν μπορούν να λειτουργήσουν χωρίς το διοικητικό συμβούλιο και τα απερχόμενα διοικητικά συμβούλια είναι πλέον απονομιμοποιημένα, 

Επειδή, οι διοικήσεις των νοσοκομείων διορίζονται με πολιτική απόφαση 

Ερωτάται ο κ.  Υπουργός :

 

  • Ποιος είναι ο λόγος της τόσο μεγάλης καθυστέρησης στον διορισμό των Διοικητικών Συμβουλίων των Νοσοκομείων;
  • Πότε προτίθεστε να ολοκληρώσετε την διαδικασία των διορισμών των Διοικητικών Συμβουλίων των Νοσοκομείων;

 

 

Ο ερωτών Βουλευτής

 

ΖεϊμπέκΧουσεΐν