Κριτική στο έργο διακυβέρνησης της ΝΔ άσκησε από την Κοζάνη κατά την διάρκεια ομιλίας του σε εκδήλωση της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ ο τομεάρχης Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρηστός Σπίρτζης.

Αναφερόμενος στις επιλογές της κυβέρνησης στο θέμα της Εγνατίας οδού τόνισε ότι ο υπουργός Κώστας Καραμανλής «προχώρησε στην κατάργηση του διαγωνισμού των ηλεκτρονικών διοδίων ύψους 400 εκατ. ευρώ για το οποίο δώσαμε μάχη και καταφέραμε να την κερδίσουμε με τους θεσμούς», ενώ την ιδία στιγμή προωθεί την λειτουργία σταθμών διοδίων «επιλογή που ικανοποιεί τις επιθυμίες των παραχωρησιούχων». «Ξέραμε από την αρχή ότι οι παραχωρησιούχοι δεν επιθυμούσαν την καθιέρωση του ηλεκτρονικού διοδίου», σημείωσε ο κ. Σπίρτζης και επεσήμανε ότι σε αυτό τον διαγωνισμό «διαπιστώσαμε όλως τυχαίως ότι υπήρχαν τρεις τεχνικοί σύμβουλοι εκ των οποίων οι δύο συνδέονταν στενά με την Ν.Δ., όπως η εταιρία του πρώην διευθύνοντα συμβούλου στην Τραμ Α.Ε. και το νομικό γραφείο του κ. Φορτσάκη ο οποίος διατέλεσε βουλευτής και υπουργός της ΝΔ».

Αναφερόμενος στις εξελίξεις στο Μετρό της Θεσσαλονίκης δήλωσε ότι πρώτη φορά πρωθυπουργός χωρίς να έχει την εισήγηση καμίας υπηρεσίας έδωσε χρονική παράταση τριών χρόνων στην εκτέλεση του έργου, δίδοντας ταυτόχρονα και την τεχνική λύση ότι «πρέπει να φύγουν τα αρχαία από το συγκεκριμένο σημείο».

Ο κ. Σπίρτζης έκανε λόγω για ξήλωμα όλων των εργασιακών δικαιωμάτων που είχε θεσπίσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ τονίζοντας ότι «η ΝΔ προχώρησε σε αυτό το μέτρο με απαίτηση των θεσμών για να ικανοποιήσει επιχειρηματικούς κύκλους» και ανέφερε την περίπτωση του ΟΤΕ όπου, όπως είπε, «θέλουν να απολύσουν εργαζομένους για να προσλάβουν άλλους με 700 ευρώ και προειδοποίησε ότι «κάτι αντίστοιχο θα προσπαθήσουν να κάνουν και στην ΔΕΗ».

«Η κυβέρνηση αποφάσισε να κάνουμε πρώτοι την απόλιγνιτοποίηση το 2023 νωρίτερα από τους Γερμανούς και άλλες ευρωπαϊκές χώρες» είπε ο κ. Σπίρτζης, επισημαίνοντας ταυτόχρονα ότι «πρώτοι κάνουμε και εργοστάσια φυσικού αερίου που θα τα πληρώσουμε σαν ΑΠΕ με μεγάλο κόστος για τον Έλληνα».

Τέλος αναφερόμενος στα εθνικά θέματα είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική συμμαχία δεν πρόκειται να ακολουθήσει το παράδειγμα της ΝΔ όταν ήταν στην αντιπολίτευση. «Δεν θα κάνουμε λαϊκισμό, ούτε θα καλέσουμε τους πολίτες σε πατριωτικό μέτωπο που δεν έχει κανένα αντίκρισμα» είπε και κατέληξε λέγοντας ότι «θα βάλουμε πλάτη ώστε να δομηθεί η εθνική γραμμή ότι με την Τουρκία έχουμε μια εκκρεμότητα τον ορισμό της υφαλοκρηπίδας και είναι το μόνο θέμα για το οποίο μπορούμε να πάμε στην Χάγη».

Σήμερα ο κ. Σπίρτζης θα έχει συναντήσεις με τους δημάρχους Κοζάνης και Εορδαίας.