Στην Ξάνθη βρέθηκαν ο τομεάρχης οικονομίας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παππάς και ο Στέργιος Καλπάκης εκ μέρους της Προοδευτικής Συμμαχίας στα πλαίσια της περιοδείας τους στους Νομούς Ξάνθης και Δράμας.

Η επίσκεψη των Ν. Παππά και Στέργιου Καλπάκη πραγματοποιήθηκε ενώ εξελίσσεται η οργανωτική ανασυγκρότηση και διεύρυνση του κόμματός μας.  Στην πορεία για το 3ο συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί το Μάιο, το κόμμα μας εντείνει την προσπάθεια, ώστε να γίνει εκείνος ο πολιτικός φορέας τον οποίο χρειάζεται η κοινωνία. Ένα μεγάλο ανοιχτό, ριζοσπαστικό και δημοκρατικό κόμμα της Σύγχρονης Αριστεράς. Ένα κόμμα της Αριστεράς που επιδιώκει προοδευτικές συμμαχίες όχι μόνο για να ασκήσει αντιπολίτευση στην καταστροφική πολιτική της ΝΔ, αλλά για να εκπονήσει εναλλακτικές πολιτικές σε όλα τα ζητήματα που απασχολούν την Ελλάδα του 21ου αιώνα: εθνικά θέματα, νέο μοντέλο παραγωγικής ανασυγκρότησης, οικονομία, κοινωνικό κράτος δημόσια διοίκηση, 4η βιομηχανική επανάσταση, κλιματική αλλαγή και πράσινη ανάπτυξη.

Ο Νίκος Παππάς και ο Στέργιος Καλπάκης συμμετείχαν στη συνεδρίαση της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης όπου αντάλλαξαν  απόψεις και ενημερώθηκαν για τα τοπικά ζητήματα.

Κατόπιν συμμετείχαν σε ανοιχτή εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία στην καπναποθήκη «Π». Οι παρεμβάσεις παλιών και νέων συντρόφων ήταν πολλές, αναπτύχθηκε ζωηρός και γόνιμος διάλογος που κράτησε έως αργά το βράδυ.

 

Το πρωί του Σαββάτου στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης, ο Βουλευτής Ζεϊμπέκ Χουσεϊν, ο συντονιστής Γ. Χατζηθεοδώρου μαζί με το Νίκο Παππά βρέθηκαν στη Δημοτική Αγορά της πόλης μας όπου συνομίλησαν με επαγγελματίες και πολίτες. Κοινή διαπίστωση όλων ήταν η μείωση της κίνησης και η πτώση του τζίρου  κατά το τελευταίο τετράμηνο. Όπως δήλωσε ο Νίκος Παππάς : «οι άνθρωποι της αγοράς βιώνουν ήδη τα αποτελέσματα της απάτης της Ν.Δ. Γίνεται επίκαιρο και πάλι το αίτημα για μείωση των στόχων των πρωτογενών πλεονασμάτων, που ο Αλέξης Τσίπρας είχε δρομολογήσει αλλά, ο Κυριάκος Μητσοτάκης «επέστρεψε» στους εταίρους, έτσι ώστε να δημιουργηθεί ο κατάλληλος δημοσιονομικός χώρος που θα επιτρέψει τη μείωση της προκαταβολής φόρου κατά 50% και την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης για εισοδήματα ως 20 χιλιάδες ευρώ, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ είχε σχεδιάσει» .