Σε ένα ματς για γερά νεύρα η Ασπίδα μπήκε πολύ νωθρά στο πρώτο ημίχρονο (0-4 στο 5′ και 9-15 στο 20′) και κυνηγούσε καθ’ ολη τη διάρκειά του, μαζεύοντας μερικώς τη διαφορά στο τέλος (15-18, ολοκλήρωση Α’ μέρους). Σημαντική ήταν συνεισφορά του τερματοφύλακα της Προσοτσάνης ο οποίος ”κατέβασε ρολά” πραγματοποιώντας πολλές αποκρούσεις και δίνοντας το μομέντουμ στην ομάδα του.

Στο δεύτερο ημίχρονο παίζοντας ψυχωμένα και με μυαλό η Ασπίδα κατάφερε να ισοφαρίσει σε 26-26 στο 45′ και εν τέλει να σκοράρει στα τελευταία λεπτα σφραγίζοντας την μεγάλη νίκη με 32-30!

Πρώτος σκόρερ για την ομάδα μας ο Αγαθονίκος με 10 τέρματα, ενώ συνολικά η Ασπίδα πέτυχε γκολ με 8 διαφορετικούς παίκτες.

Πλεον η Ασπίδα μείωσε στον 1 βαθμό την απόσταση από την πρωτοπόρο Προσοτσάνη και το ερχόμενο Σάββατο 8/2/2020 πάει με καλή ψυχολογία στον δεύτερο τελικό της φετινής σεζόν όπου θα αντιμετωπίσει τον, τρίτο στη βαθμολογία, ΑΕΣ Απόλλων στη Θεσσαλονίκη! Με νίκη η Ασπίδα θα αυξήσει τη διαφορά από τους διώκτες της και θα κοιτάξει στους αγώνες που απομένουν να εξασφαλίσει τη συμμετοχή της στα μπαράζ!

Η Ασπίδα Ξάνθης ευχαριστεί θερμά το φίλαθλο κοινό που στήριξε για ακόμη μια φορά την ομάδα μας στην προσπάθειά της, καθώς και τους χορηγούς και τα μέσα ενημέρωσης που δυναμώνουν και προωθούν το άθλημα του Handball στην πόλη μας!

Τέλος η Ασπίδα συγχαίρει την ομάδα της Προσοτσάνης η οποία παρουσιάζεται τις τελευταίες αγωνιστικές σεζόν ιδιαίτερα ανταγωνιστική, βασιζόμενη σε έναν νεανικό κορμό!