Με μια δήλωση σε σκληρό τόνο που καταφέρεται εναντίον ποδοσφαιρικών και πολιτικών παραγόντων poy υπονομεύουν τον ΑΟ Ξάνθης, ο Δήμαρχος Ξάνθης Μανώλης Τσέπελης εκφράζει τη δυσαρέσκειά του για τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από την ομάδα της πόλης. Μάλιστα,  η δήλωση γίνεται μετά την απόφαση-παρωδία για αλλαγή του νόμου, καθώς μεθοδεύεται αφαίρεση 10 βαθμών από τον ΑΟΞ ώστε να υποβιβαστεί έμμεσα και όχι άμεσα.

Αναλυτικά αναφέρει:

ΑΦΗΣΤΕ ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ Π.Α.Ε. ΞΑΝΘΗ. ΕΙΝΑΙ ΟΜΑΔΑ ΤΗΣ ΞΑΝΘΗΣ, ΕΙΝΑΙ ΟΜΑΔΑ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΜΕ ΜΑΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΠΑΙΖΕΤΕ.

Εμείς στη Ξάνθη, εμείς στη Θράκη, σεβόμαστε την κανονικότητα και την νομιμότητα.

Στο ποδόσφαιρο δεν υπηρετήσαμε ποτέ παράγκες, δεν προσκυνήσαμε φεουδάρχες, δεν μας ανέβασαν μηχανισμοί και βέβαια δεν θα μας ρίξουν μηχανισμοί.

Η ποδοσφαιρική Ξάνθη κερδίζει αγώνες και σεβασμό στα γήπεδα, κόντρα σε διαιτησίες, εξαρτήσεις, συμφέροντα και προσκυνημένους. Δεν ανεχόμαστε υπόδικους, γραφικούς, εξαρτημένους να μας κουνάν το δάκτυλο.

Η Ομάδα της ΠΑΕ Ξάνθης, είναι η πόλη μας, είναι η Θράκη ολόκληρη.
Εμείς δεν απειλούμε με στρατιές εκλογικής πελατείας.

Δεν θα ανεχτούμε όμως ούτε να μας χρεώσουν συμπεριφορές που ποτέ δεν είχαμε, ούτε να γίνουμε εξιλαστήρια θύματα και Ιφιγένειες, για να επιβιώσουν οι άνθρωποι που κατέστρεψαν το επαγγελματικό ποδόσφαιρο.

Ξέρουμε ότι μας θέλετε στο πυρ το εξώτερο, γιατί δεκαετίες τώρα σας διδάξαμε πως πρέπει να είναι μια σύγχρονη ποδοσφαιρική ομάδα.  Πως δεν θα χρωστάτε της Μιχαλούς, πως θα έχετε αξιοζήλευτες εγκαταστάσεις και γήπεδα, πως θα αναδεικνύετε ταλέντα, πως θα
νικάτε και θα χάνετε με αξιοπρέπεια και σεβασμό στον αντίπαλο.

Πως θα είναι ένα γήπεδο χωρίς τραμπούκους, χωρίς στρατούς, χωρίς βία, με οικογένειες και φιλάθλους που ζουν και χαίρονται με το ποδόσφαιρο. Πως είναι μια ομάδα που στηρίζει τη νεολαία, τις τοπικές κοινωνίες και τις τοπικές οικονομίες.

Έτσι λοιπόν όλοι πρέπει να γνωρίζετε ότι εμείς σαν τοπική κοινωνία, εμείς σαν Δήμος Ξάνθης, όλοι ενωμένοι θα αντιμετωπίσουμε και αυτή σας την άδικη σας συμπεριφορά.

Και σας θυμίζουμε ότι εδώ που ζούμε, πάντα αποδεικνύουμε ότι δεν φοβόμαστε πολύ σοβαρότερες απειλές από εσάς.