Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
ΑΡΧΙΚΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΑ Παρωδία από την κυβέρνηση: Αλλάζει το νόμο για τον υποβιβασμό αλλά…

Παρωδία από την κυβέρνηση: Αλλάζει το νόμο για τον υποβιβασμό αλλά…

Ενοχλημένη από τις αντιδράσεις στη Βόρεια Ελλάδα μετά την εισήγηση για υποβιβασμό Ξάνθης και ΠΑΟΚ, η κυβέρνηση αποφάσισε να αλλάξει το σχετικό νόμο και να προβλέπει αφαίρεση βαθμών αντί για υποβιβασμό. Όμως, σύμφωνα με τις μεθοδεύσεις που κυοφορούνται, σχεδιάζεται η επιβολή ποινής αφαίρεσης 10 βαθμών σε βάρος της Ξάνθης, ώστε να κινδυνεύσει να υποβιβαστεί εμμέσως.

Μια αντίδραση που δεν αντιμετωπίζει το βασικό πρόβλημα που είναι η χειραγώγηση των αποφάσεων της ΕΕΑ από την πολιτική ηγεσία και παράσχει έτσι κάλυψη στο βασικό υπαίτιο της αναταραχής, τον Υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη. Επιστρέφει έτσι στις εποχές που οι νόμοι άλλαζαν ανάλογα με τις πολιτικές ισορροπίες, αντί να επιβάλει τη σωστή τήρηση των νόμοων και διατηρεί τη δυνατότητα να αλλάζει κατά το δοκούν το βαθμολογικό πίνακα και να αναδεικνύει πρωταθλητές “στα χαρτιά”.

Την απόφαση του Κ. Μητσοτάκη να αναληφθεί άμεσα νομοθετική πρωτοβουλία από την κυβέρνηση, προκειμένου να μην επιβάλλονται εξοντωτικές κυρώσεις, για θέματα όπως αυτά για τα οποία γνωμοδότησε χθες η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, ο κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Πρόκειται για μια κραυγαλέα παρέμβαση στο αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου – το οποίο, κατά τα άλλα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι «σέβεται» – η οποία, εκτός από τις  σφοδρές αντιδράσεις που προκαλεί, θέτει και ζήτημα ορθής λειτουργίας του πρωταθλήματος, καθώς, με αυτόν τον τρόπο καταργούνται οι ποινές για την πολυιδιοκτησία, στην οποία ουσιαστικά η κυβέρνηση «ανοίγει» τον «δρόμο».

Παράλληλα, τονίζοντας πως «η κυβέρνηση δεν εκβιάζεται» ανακοίνωσε την απόφαση του πρωθυπουργού, για τη διαγραφή από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο του ευρωβουλευτή Θεόδωρου Ζαγοράκη.

Η διαγραφή έρχεται μετά τη δήλωση του ευρωβουλευτή, με αφορμή την απόφαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού που εισηγήθηκε την αποβολή του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης από το πρωτάθλημα ύστερα από καταγγελία του Ολυμπιακού, πως εάν η ομάδα της Θεσσαλονίκης δεν δικαιωθεί θα αποχωρήσει από τη ΝΔ.

Επιχειρώντας να δικαιολογήσει τις παρεμβάσεις της κυβέρνησης, ο Στ. Πέτσας έφτασε στο σημείο να αναγάγει την κόντρα δύο ΠΑΕ σε… «κίνδυνο» για «την κοινωνική συνοχή που τόσο δοκιμάστηκε στα χρόνια της κρίσης»! Ενώ, για να κρύψει τις ευθύνες της κυβέρνησης, τις «διαχέει», επικαλούμενος… «διαχρονικές παθογένειες».