Την έδρα του Δήμου Μύκης στη Σμίνθη επισκέφθηκε ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστος Μέτιος επικεφαλής πολυμελούς κλιμακίου της Περιφέρειας αποτελούμενο από τον Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης κ. Νίκο Ευφραιμίδη, τον Αντιπεριφερειάρχη Περιβάλλοντος, Υποδομών και Μεταφορών κ. Δημήτρη Γαλανόπουλο, τον εντεταλμένο περιφερειακό σύμβουλο Διεθνών Σχέσεων κ. Κωνσταντίνο Κουρτίδη και ανώτερα υπηρεσιακά στελέχη από τη Γενική Διεύθυνση Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, τις Τεχνικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας και της ΠΕ Ξάνθης και την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του ΕΣΠΑ.

Σκοπός της επίσκεψης του κ. Περιφερειάρχη στη Σμίνθη ήταν η συμμετοχή σε ευρεία σύσκεψη με τον Δήμαρχο Μύκης κ.  Ντελή Χουσεΐν Ριτβάν για την παρακολούθηση των έργων που είναι σε εξέλιξη στην περιοχή με τη συμμετοχή και την οικονομική στήριξη της Περιφέρειας, για τη χρηματοδότηση νέων αλλά και τον σχεδιασμό πιο μακροπρόθεσμων παρεμβάσεων ενόψει της επόμενης Προγραμματικής Περιόδου 2021-2027.

Στη σύσκεψη, πέραν του Δημάρχου Μύκης, συμμετείχαν επίσης οι  Αντιδήμαρχοι κ.κ. Σαλή Γιουρούκ, Χουσεΐν Μπουγιουκλού, Μητάτ Καμπούρ και Ερκάν Χόμκο, ο πρόεδρος της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Μύκης κ. Σαλή Γιουρούκ, δημοτικοί σύμβουλοι, υπηρεσιακά στελέχη και συνεργάτες του Δήμου.

Με το πέρας της σύσκεψης, ο κ. Μέτιος επισκέφθηκε το Κέντρο Κοινότητας στη Σμίνθη και είχε αναλυτική ενημέρωση για τη λειτουργία του από την προϊσταμένη της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου Μύκης κ. Χατιτζέ Ιμάμ.