Επίθεση στην Περιφερειακή Αρχή με αφορμή την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων για τα Σχέδια Βελτίωσης, εξαπολύει η παράταξη Τοψίδη στην Περιφέρεια:

Ανακοινώθηκαν σήμερα τα αποτελέσματα χρηματοδότησης των Σχεδίων Βελτίωσης των αγροτών και κτηνοτρόφων όλης της χώρας.

Τα Σχέδια Βελτίωσης υποβάλλονται από τους γεωργούς και τους κτηνοτρόφους όλης της χώρας (αφορούν ως επί το πλείστον οικογενειακές γεωργικές εκμεταλλεύσεις φυσικών προσώπων καθώς πολύ σπανιότερες είναι οι περιπτώσεις ομαδικών / συλλογικών προτάσεων) και αποσκοπούν στον εκσυγχρονισμό των γεωργικών και κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων και στην βελτίωση της ανταγωνιστικότητάς τους ώστε να ανταποκρίνονται στις τρέχουσες συνθήκες. Πολλά από αυτά αξιοποιούνται ώστε οι νέοι γεωργοί να δημιουργήσουν την εκμετάλλευσή τους. Αξίζει δε να τονισθεί ότι από όλα τα μέτρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης που απευθύνονται στην γεωργία, τα Σχέδια Βελτίωσης είναι από τις ελάχιστες περιπτώσεις που η χρηματοδότηση απευθύνεται απευθείας στον γεωργό / κτηνοτρόφο χωρίς να υπεισέρχονται κανείς ενδιάμεσα.

Παρά την σπουδαιότητα που αναμφισβήτητα κατέχουν τα Σχέδια βελτίωσης, η διοίκηση της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης πέτυχε μία αξιοπρόσεκτη πρωτιά ! Η Περιφέρειά μας κατατάσσεται ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ «!!!» όσον αφορά το ποσοστό των Σχεδίων Βελτίωσης τα οποία απευθύνονται σε φυσικά και νομικά πρόσωπα (ατομικά σχέδια βελτίωσης) που θα χρηματοδοτηθούν (βλ. τον συνημμένο πίνακα). Δηλαδή σε σχέση με τις υπόλοιπες 12 Περιφέρειες της χώρας, το μικρότερο ποσοστό Σχεδίων Βελτίωσης (από την πλευρά της ουσίας δηλαδή των χρημάτων) θα χρηματοδοτηθεί στους νομούς και στις αγροτικές περιοχές της Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης. 

Όλες (μα όλες) οι άλλες περιφέρειες έχουν καλύτερη επίδοση από την δική μας !

Φυσικά δεν χρειάζεται να αναρωτηθούμε για την αιτία  καθώς δεν είναι δύσκολο να την εντοπίσουμε ! Η ανικανότητα και η αναποτελεσματικότητα του κ. Μέτιουκαι όλων των συνεργατών μαζί με την πλήρη αδυναμία τους να αντιληφθούν την σπουδαιότητα και την κρισιμότητα κάθε θέματος. Δεν συζητάμε καν για την αδυναμία τους να πείσουν τον εκάστοτε συνομιλητή τους για οποιοδήποτε αίτημα. Η ανικανότητα αυτή όμως έχει προφανείς επιπτώσεις στους πολίτες και συγκεκριμένα στους γεωργούς και κτηνοτρόφους.

Η παράταξή μας εκφράζει την συμπαράσταση όλων των μελών της προς τον αγροτικό και κτηνοτροφικό κόσμο της Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης. Δυστυχώς η πολιτική ηθική της διοίκησης, του κ. Μέτιου και των Αντιπεριφερειαρχών του δεν τους επέτρεψε να συζητήσουμε ποτέ τα ζητήματα του αγροτικού κόσμου στο Περιφερειακό Συμβούλιο. Προφανώς δεν τα θεώρησαν σημαντικά !

Η παράταξή μας θα επανέλθει πάνω σ’ αυτό το θέμα.