Σε συλλήψεις προχώρησαν οι αρχές στο “Ησυχαστήριο του Αγίου Πορφυρίου” στο Γέρακα Ξάνθης. Όπως είναι γνωστό οι Μητροπόλεις της περιοχής έχουν καταγγείλει και επισημάνει την ύπαρξη αντικανονικών και καθαιρεμένων ιερέων από τις Μητροπόλεις της περιοχής που έχουν συστήσει το συγκεκριμένο χώρο και εμφανίζονται ως “μοναχοί”.

Η δράση τους έχει απασχολήσει πολλές φορές τις διωκτικές αρχές και το Σάββατο η Αστυνομία προχώρησε σε νέες συλλήψεις 3 ατόμων για αντιποίηση θρησκευτικής αρχής.

Πιο αναλυτικά

Τα τρία άτομα που συνελήφθησαν το Σάββατο από  αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας και του Αστυνομικού Τμήματος Ξάνθης είναι ένας 40χρονος  που εμφανίζεται ως “αρχιμανδρίτης”, μία 54χρονη και μια 55χρονη αλλοδαπή, που εμφανίζονται ως “μοναχές” .

Οι συλληφθέντες τελούσαν εκκλησιαστική ακολουθία σε “Ησυχαστήριο” που έδιατηρούν στον ορεινό Γέρακα Ξάνθης αντιποιούμενοι την ιδιότητα του ιερέα της
Ανατολικής Ορθόδοξης Εκκλησίας και των μοναχών, αφού, σύμφωνα με την Ελλαδική Εκκλησία, στερούνται “ιεροσύνης και μοναχικής κουράς”.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Ξάνθης  ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Ξάνθης.