Αίσθηση προκαλεί η ανακοίνωση που εκδόθηκε από τη Νομαρχιακή Επιτροπή Ξάνθης του ΣΥΡΙΖΑ το πρωί της Τρίτης. Σε αυτήν ανακινείται το θέμα της πισίνας του Κέντρου Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης (πρώην ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ) και εξαπολύεται επίθεση στον πρώην Διοικητή του Νοσοκομείου, Αχιλλέα Γερόπουλο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση η πισίνα επισκευάστηκε και ο χώρο ανακαινίστηκε επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ αλλά ο Διοικητής που όρισε ο ΣΥΡΙΖΑ στο Νοσοκομείο και είχε υπό την ευθύνη του το Κέντρο, δεν το στελέχωσε επαρκώς με αποτέλεσμα να μην λειτουργήσει η πισίνα. Άγνωστος παραμένει ο λόγος που ο Γραμματέας της Νομαρχιακής επανέρχεται στο θέμα -για το οποίο είχε επιτεθεί και πάλι στην προεκλογική περίοδο των δημοτικών εκλογών- ενώ το δελτίο τύπου συνοδεύεται με φωτογραφία του στο χώρο της πισίνας από το 2018

Αναλυτικά:

H πόλη μας διαθέτει εδώ και χρόνια ένα πραγματικό στολίδι, το Κέντρο Φυσικής και Ιατρικής αποκατάστασης (ΚΕΦΙΑΠ). Στο Κέντρο αυτό από την κατασκευή του δημιουργήθηκε θεραπευτική πισίνα που μπορούσε να εξυπηρετήσει τα άτομα που χρήζουν βοήθειας και θεραπείας. Ωστόσο η πισίνα αυτή δεν λειτούργησε ποτέ. Αν και επικαλέστηκαν την κρίση και την περιστολή των δημόσιων δαπανών, για τη μη λειτουργία της, ωστόσο και στα χρόνια της «ευμάρειας» η πισίνα ήταν κλειστή. Εύλογα αναρωτιέται κανείς ποια συμφέροντα εξυπηρετούσαν οι διάφορες διοικήσεις του Νοσοκομείου, αφού εκεί υπάγεται.

Στα χρόνια διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, έγινε μια σοβαρή και συστηματική προσπάθεια, με τη βοήθεια της 4ης ΥΠΕ αλλά και την τεράστια συμβολή του Δ΄ΣΣ, για την ανακαίνιση ολόκληρης της δομής. Η δεξαμενή επισκευάστηκε, ο αχρηστευμένος μηχανολογικός εξοπλισμός της αντικαταστάθηκε και γέμισε για πρώτη φορά μετά από 20 χρόνια. Ωστόσο οι άνθρωποι που έχουν ανάγκη δεν κατάφεραν να κάνουν χρήση των υπηρεσιών αυτών.

Η ευθύνη του προηγούμενου διοικητή είναι σοβαρή καθώς δεν προχώρησε στη στελέχωση του Κέντρου με επιστημονικό και βοηθητικό προσωπικό προκειμένου να μπορέσει να βοηθήσει στη λειτουργία της.

Η ανησυχία και το ενδιαφέρον παραμένει ισχυρό και θα παρακολουθούμε την εξέλιξη και την τύχη αυτής της δημόσιας δομής Υγείας.