Ένας χειριστής μηχανήματος, που εργαζόταν για την εταιρία ΑΚΤΩΡ, στον κάθετο άξονα Ξάνθης-Ελληνοβουλγαρικών Συνόρων βρήκε τραγικό θάνατο σε εργατικο δυστύχημα τις περασμένες μέρε, στη διάρκεια των εργασιών.

Η είδηση έχει προκαλέσει και κάποιες αντιδράσεις. Το ΠΑΜΕ σε ανακοίνωσή του αναφέρει:

Η εργατική τάξη του Νομού μας θρηνεί ακόμη έναν εργάτη νεκρό στο βωμό του κέρδους της μεγαλοεργοδοσίας. Μετά τον νεκρό συνάδελφο στην ΕΛΒΙΖ πριν περίπου 2 χρόνια, αυτή τη φορά νεκρός έπεσε κι άλλος συνάδελφος στο εργοτάξιο της εταιρίας ΑΚΤΩΡ, στον υπό κατασκευή οδικό άξονα Ξάνθης – Εχίνου – Ελληνοβουλγαρικών συνόρων.

Δεν πάει πολύς καιρός που εκδόθηκε κοινή ανακοίνωση εργατικών σωματείων του Νομού Ξάνθης με αφορμή το θανατηφόρο εργατικό ατύχημα στη ΛΑΡΚΟ, που εξέφραζαν την ανησυχία τους για την αύξηση των εργατικών ατυχημάτων, πάνω στην ασυδοσία της εργοδοσίας και την αποδυνάμωση του ΣΕΠΕ. Παράλληλα καλούσε τους εργαζόμενους και τα συνδικάτα να παλέψουν για μέτρα υγιεινής κι ασφάλειας και για Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας.

Δυστυχώς, θρηνούμε συνεχώς νεκρούς εργάτες σε πολλούς εργασιακούς χώρους και αυξάνεται ο αριθμός των εγκλημάτων σε βάρος της εργατικής τάξης. Γιατί αυτό είναι το αποτέλεσμα της ανάπτυξης που στηρίζεται στο κέρδος των λίγων. Μιας ανάπτυξης που η σημερινή, αλλά και οι προηγούμενες κυβερνήσεις στηρίζουν.

Για την εργοδοσία και το κράτος της είναι κόστος τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας και δυστυχώς το πληρώνουμε με τη ζωή μας.

Εκφράζουμε τα βαθιά συλλυπητήρια και την αλληλεγγύη μας στην οικογένεια του συναδέλφου.

Απαιτούμε:

► Την άμεση διαλεύκανση αιτιών του ατυχήματος και του καταλογισμού των ευθυνών.

► Να παρθούν ουσιαστικά μέτρα υγιεινής κι ασφάλειας στο συγκεκριμένο εργοτάξιο.

► Την άμεση στήριξη της οικογένειας.

► Ξεκαθαρίζουμε στην κυβέρνηση και στους επιχειρηματικούς ομίλους, ότι οι εργαζόμενοι δεν θα κάτσουμε με σταυρωμένα χέρια περιμένοντας να γίνουν και άλλα ατυχήματα, για να αυγατίζουν τα κέρδη του κάθε επιχειρηματικού ομίλου