Αντιπροσωπεία βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ αποτελούμενη από την Έφη Αχτσιόγλου, τομεάρχη Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, τον Αλέκο Φλαμπουράρη συντονιστή ΕΠΕΚΕ, τον Διονύση Καλαματιανό, την Τάνια Ελευθεριάδου, τον Τάκη Χαρίτου και τον ευρωβουλευτή Κώστα Αρβανίτη, συναντήθηκε στη Βουλή με αντιπροσωπεία των εργαζομένων στα Λιπάσματα Καβάλας.

Η εταιρεία επαναλαμβάνοντας παράνομες και καταχρηστικές πρακτικές του παρελθόντος εκβιάζει 135 εργαζόμενους με απολύσεις, για να τους μεταφέρει σε εταιρείες “φαντάσματα” με μειωμένους μισθούς και δικαιώματα.

Η τακτική αυτή είναι μία ακόμα κραυγαλέα περίπτωση αξιοποίησης του κλίματος γενικευμένης αυθαιρεσίας και παραβίασης εργασιακών δικαιωμάτων που καλλιεργεί η κυβέρνηση της ΝΔ.

Τα Λιπάσματα Καβάλας είναι μία εταιρεία με τεράστια οικονομική και αναπτυξιακή σημασία για τη χώρα ενώ η ομαλή λειτουργία της έχει κρίσιμο περιβαλλοντικό αντίκτυπο.

Δεν μπορεί η κυβέρνηση να παραμένει θεατής των εξελίξεων, ουσιαστικά καλύπτοντας τις παράνομες και καταχρηστικές πρακτικές που πλήττουν βάναυσα στοιχειώδη εργατικά δικαιώματα και βλάπτουν το δημόσιο συμφέρον.

Απαιτούμε την άμεση παρέμβαση των αρμόδιων υπουργείων για την προστασία των δικαιωμάτων των εργαζομένων και την οριστική παύση  κάθε παράνομης πρακτικής από τη διοίκηση της εταιρείας.