Την αντίδραση που περίμεναν οι φίλοι της πολύ καιρό έβγαλε η ομάδα της Ξάνθης στο πρώτο φετινό ματς. Με μια μεγάλη ανατροπή η ομάδα του Παράσχουν κέρδισε με 2-1 τη Λάρισα, την ξεπέρασε στη βαθμολογία, με 23 βαθμούς και έδιωξε τα σύννεφα που είχαν αρχίσει να μαζεύονται απειλητικά.

Οι συνθήκες στο γήπεδο των Πηγαδίων με πολύ κρύο και, κυρίως, με την απίστευτο αέρα του XANTHI ARENA ήταν ιδιαίτερα αντίξοες. Η Ξάνθη είχε τον αέρα με το μέρος της στο πρώτο μέρος, είχε την υπεροχή αλλά δεν κατάφερε να γίνει ουσιαστική. Στο δεύτερο μέρος, η ένταση του ανέμου μεγάλωσε και έσπρωχνε τη Λάρισα στην περιοχή της Ξάνθης, με την ΑΕΛ να σημειώνει το γκολ από ένα λάθος στην άμυνα της Ξάνθης στο 64.

Η αντίδραση όμως ήταν εντυπωσιακή, με τον Φωσέ να ισοφαρίζει στο 67 και στην αμέσως επόμενη φάση να σημειώνει και το 2ο γκολ ολοκληρώνοντας την ανατροπή, με τους παίκτες να γίνονται ένα κουβάρι με τον κόσμο στις εξέδρες, που αψήφισε το δριμύ ψύχος και στήριξε με πάθος την ομάδα. Στο υπόλοιπο του ματς και δεδομένων των καιρικών συνθηκών η Ξάνθη προσπάθησε να διατηρήσει τον έλεγχο του αγώνα με κοντινές μεταβιβάσεις και αρκετά ψυχικά αποθέματα.

Η νίκη πανηγυρίστηκε έξαλλα ενώ μετά το τέλος, επικράτησε αναταραχή στη φυσούνα με τους φιλοξενούμενους. Ο βοηθός του Παράσχου Γιώργος Γκουτζίδης σημείωσε στις δηλώσεις του ότι μετά την εμφάνιση και τη συντριβή στην Τρίπολη, η ομάδα έπρεπε να βρει τα ψυχικά, κυρίως, αποθέματα για να αντιδράσεις και είναι χαρούμενος που ανταπεξήλθε.

Στις ακατάλληλες καιρικές συνθήκες που δεν επέτρεψαν να γίνει ουσιαστικό παιχνίδι στάθηκε ο προπονητής της ΑΕΛ Μιχάλης Γρηγορίου.  Προκλητικός ο Αλέξης Κούγιας, προανήγγειλε στο τέλος του ματς, σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ ότι η ομάδα της Ξάνθης θα υποβιβαστεί, ισχυριζόμενος ότι έχει πολυιδιοκτησία.

Mετά από καιρό πάντως ο ΑΟΞ επέστρεψε στην εξάδα του πρωταθλήματος και αυτό που αναζητείται στη συνέχεια είναι η ενίσχυση και η βελτίωση την αγωνιστική της εικόνας.