Η ΚΕΕΡΦΑ Ξάνθης καταγγέλλει την ακύρωση ενοικίασης επαγγελματικού χώρου σε τρανς γυναίκα, λόγω ταυτότητας φύλου. Σύμφωνα με τη μαρτυρία της ίδιας, «όλα είχαν συμφωνηθεί με την ιδιοκτήτρια και σκόπευε να πάει στην ΔΕΗ για να αλλάξει το όνομα στον λογαριασμό του ρεύματος, όταν ο γιος της ιδιοκτήτριας που ασχολείται με την εκκλησία, μόλις την αντίκρισε πίεσε την μητέρα του να ακυρώσει τη συμφωνία».

Πρόκειται για ένα κρούσμα σεξιστικής διάκρισης λόγω ταυτότητας φύλου, που δεν πρέπει να περάσει. Ο ηθικός αυτουργός των ρατσιστικών και σεξιστικών επιθέσεων που πυκνώνουν το τελευταίο διάστημα είναι η πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ. Που κάνει πλάτες στους φασίστες, με την κλιμάκωση της ρατσιστικής επίθεσης κατά των προσφύγων, τη σοβινιστική εκστρατεία για τις ΑΟΖ στο Αιγαίο, την ένταση της πολιτικής “νόμου και τάξης” και τις εφόδους των ΜΑΤ του Χρυσοχοϊδη στις καταλήψεις.

Αυτές είναι οι επιλογές που άνοιξαν και το δρόμο στην εισαγγελική πρόταση απαλλαγής της Χρυσής Αυγής από την κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης. Αυτές οι πολιτικές είναι που «δίνουν το πράσινο φώς» σε κάθε σεξιστή να σπέρνει το δηλητήριο του.

Από τον δεξιό περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Τζιτζικώστα που την πρωτοχρονιά, έκανε λεκτική σεξιστική επίθεση σε βάρος των εργαζόμενων γυναικών της περιφέρειας, μέχρι την επίθεση στη δημοσιογράφο Αφροδίτη Φράγκου στον τόπο της δολοφονίας του Ζακ Κωστόπουλου από έναν από τους δράστες της δολοφονίας του.

Δεν θα αφήσουμε τους δρόμους της πόλης μας να μολυνθούν από το δηλητήριο του σεξισμού, του ρατσισμού, της ομοφοβίας, της τρανσφοβίας. Όπως παλεύουμε για να στείλουμε τους νεοναζί στον σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας, όπως παλεύουμε μαζί με τα αδέρφια μας τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, για ανοιχτά σύνορα, ενάντια στα στρατόπεδα συγκέντρωσης, έτσι στεκόμαστε αλληλέγγυοι στον αγώνα των ΛΟΑΤΚΙ ανθρώπων για δικαιοσύνη και ελευθερία, καταλήγει η ανακοίνωση.