Στις λογικές του παρελθόντος φαίνεται ότι έχει επιστρέψει η ιδιοκτησία της βιομηχανίας Λιπασμάτων καθώς οι εργαζόμενοι βρήκαν τις πόρτες κλειστές ενώ μια νέα εταιρία, χωρίς τις αμαρτίες της παλιάς, “ξεφύτρωσε” και πάλι ως διαχειρίστρια.

Τάνια Ελευθεριάδου: Ο Λαυρεντιάδης αντί να υποδεχτεί το 2020 επιστρέφει στο 2016!

Η βουλευτής Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ και νομική σύμβουλος του σωματείου εργαζομένων Τάνια Ελευθεριάδου αναφέρει για το θέμα στο Κόκκινο Καβάλας πως ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης επιχειρεί να μην υλοποιήσει όσα δεσμεύτηκε στο παρελθόν και να καταπατήσει τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων στο εργοστάσιο, αξιοποιώντας τη νέα νομοθεσία που ψήφισε η Κυβέρνηση της ΝΔ.

Τόνισε ότι, ως βουλευτής, θα υπερασπιστεί τα εργασιακά δικαιώματα του συνόλου των εργαζομένων στη λιπασματοβιομηχανία και ζήτησε την άμεση παρέμβαση των κυβερνητικών βουλευτών της Καβάλας.

Νίκος Βογιατζίδης: Οι κυβερνητικοί βουλευτές ανέχονται τις πρακτικές του Λ. Λαυρεντιάδη;

Σύσκεψη των φορέων της Καβάλας, στις 11 το πρωί της ερχόμενης Κυριακής, ανακοίνωσε ο δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης, κατά την πρωινή επίσκεψη στο δημαρχείο των μελών του Σωματείου Εργαζομένων στο εργοστάσιο λιπασμάτων, ώστε να αποφασιστούν οι από κοινού ενέργειες στις νέες μεθοδεύσεις του Λ. Λαυρεντιάδη.

«Ποιός επιτρέπει στον Λ. Λαυρεντιάδη να ξεφυτρώνει συνεχώς σαν μανιτάρια νέες εταιρείες μέσα στο εργοστάσιο;», αναρωτήθηκε, μιλώντας στο «Κόκκινο Καβάλας», ο πρόεδρος του Σωματείου, Νίκος Βογιατζίδης.

Όπως σημείωσε, «είναι απίστευτος ο αριθμός των εταιρειών που λειτουργούν και θα πρέπει να ελεγχθούν οι σχέσεις μεταξύ τους». Τόνισε ότι «πρέπει, πρώτοι απ’ όλους, να πάρουν θέση οι κυβερνητικοί βουλευτές και να μας πουν αν ανέχονται τις επιχειρηματικές πρακτικές του Λ. Λαυρεντιάδη». Οι εργαζόμενοι επιχείρησαν να επισκεφθούν και τον αντιπεριφερειάρχη Καβάλας, Κώστα Αντωνιάδη, ο οποίος, όμως, απουσίαζε

Η Νομαρχιακή του ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή της αναφέρει:

Τις τελευταίες ημέρες του 2019 οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο λιπασμάτων είδαν την πολύπαθη ιστορία τους να επαναλαμβάνεται ως φάρσα. Οι μεθοδεύσεις της εργοδοσίας συνεχίζουν να προσβάλουν τους ίδιους, να παραβιάζουν την εργατική νομοθεσία, να θέτουν σε κίνδυνο την ίδια τη λειτουργία του εργοστασίου.

Δύο χρόνια μετά τη νίκη των απεργών-εργαζόμενων και την επαναπρόσληψη τους, γινόμαστε θεατές στο ίδιο κακοπαιγμένο έργο με σκηνοθέτη τον Λαυρέντη Λαυρεντιάδη. Επιβεβαιώνει, με τις τελευταίες του κινήσεις, ότι δεν ενδιαφέρεται ούτε για την ανάπτυξη και την ευημερία της τοπικής κοινωνίας, ούτε για τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζόμενων στη βιομηχανία.

Οι τακτικές της απαγόρευσης εισόδου στο εργοστάσιο από την εταιρεία security είναι απαράδεκτες και παράνομες. Και ενώ η διαδικασία της εξυγίανσης που ξεκίνησε επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να έχει παγώσει, λόγω της αδιαφορίας της σημερινής ηγεσίας του Υπουργείου Εργασίας, ο κ. Λαυρεντιάδης υπενθυμίζει ότι θέλει να δρα ως «κράτος εν κράτει». Η δημιουργία μίας νέας εταιρείας είναι η συνέχεια μίας ιδιότυπης σκυταλοδρομίας εξαπάτησης των εργαζομένων του εργοστασίου.
Καλούμε την κυβέρνηση και συγκεκριμένα το Υπουργείο Εργασίας να παρέμβει άμεσα και να απαιτήσει να τηρηθούν οι δικαστικές αποφάσεις και η συμφωνία μεταξύ της εργοδοσίας και των εργαζόμενων.

Η τοπική κοινωνία και οι τοπικοί φορείς πρέπει να σταθούν στο πλευρό των εργαζόμενων που βρίσκονται αντιμέτωποι, για μία ακόμα φορά, με την ανεργία.
Ο ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας θα σταθεί με όλες του τις δυνάμεις στο πλάι του δίκαιου αγώνα των εργαζομένων.