Μια τρανς γυναίκα στην Ξάνθη, η Άντζυ, καταγγέλλει πως της ακύρωσαν συμφωνία ενοικίασης επαγγελματικού χώρου επειδή είναι transgender, μετά από απαίτηση του γιου της ιδιοκτήτριας. Πρόκειται για γυναίκα, μάλιστα, που έχει πέσει στο παρελθόν θύμα σοβαρής σεξιστικής επίθεσης σε μπαρ της πολης για τον ίδιο λόγο. Η καταγγελία αναρτήθηκε στο προφίλ της στο facebook και έχει προκαλέσει πανελλήνιο ενδιαφέρον.

Η Lifo αναφέρει σχετικά:

«Μετά από καιρό, μου δόθηκε μια ευκαιρία να κάνω ένα μαγαζί με φαγητά, πίτες και διάφορα που το λατρεύω, και συγχρόνως θα γλίτωνα από αυτό που ζω τώρα», γράφει μεταξύ άλλων η Angie, της οποίας τη δημόσια καταγγελία στο Facebook αναδημοσίευσε και το περιοδικό Antivirus.

Όπως λέει η γυναίκα, όλα είχαν συμφωνηθεί με την ιδιοκτήτρια και σκόπευε να πάει στην ΔΕΗ για να αλλάξει το όνομα στον λογαριασμό του ρεύματος, όταν ο γιος της ιδιοκτήτριας που, κατά την ίδια, «ασχολείται με την εκκλησία», μόλις την αντίκρισε πίεσε την μητέρα του να ακυρώσει τη συμφωνία. Σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλει, η ιδιοκτήτρια με την οποία είχαν υπογράψει τα συμβόλαια την κάλεσε λίγο αργότερα και της είπε φανερά πιεσμένη: «Δεν μπορώ να κάνω κάτι, συγγνώμη δεν μπορώ να δώσω το μαγαζί επειδή σε είδε εσένα. Τα ακυρώνω όλα».

Στην μακροσκελή ανάρτησή της, προσθέτει, μεταξύ άλλων: «Δεν πέφτω, σίγουρα θα το παλέψω […] έχω περάσει και χειρότερα και έχω δει πολλά στη ζωή μου από τον κόσμο και την κοινωνία […] αλλά δεν μπορώ να δεχτώ ένας νέος άνθρωπος να έχει τέτοιες αντιλήψεις και να κολλάει που είμαι τρανς γυναίκα. Δηλαδή τι είμαστε εμείς; Πολίτες τρίτης κατηγορίας; Δεν έχουμε δικαίωμα στην εργασία, στη ζωή, στην ασφάλεια – σε τίποτα και “να πεθάνουμε στον δρόμο”; Σε λίγες ώρες φτάνουμε στο 2020 και βάλτε το καλά στο μυαλό σας. Υπάρχουμε και ζούμε ανάμεσά σας, έχουμε δικαίωμα στη ζωή, είμαστε άνθρωποι».

Χθες, η Άννα Κουρουπού έκανε έκκληση στο Facebook για να βρεθεί νομική στήριξη και συμβουλευτική και μέσα σε λιγότερο από 24 ώρες, υπήρξε τεράστια κινητοποίηση όπως έγραψε σήμερα η ίδια. «Όλη αυτή κινητοποίηση δείχνει περίτρανα ότι ακόμη υπάρχουν ωραίοι άνθρωποι. Υγιείς στην ψυχή τους […] Απόρροια αυτής της κινητοποίησης από όλους εσάς, είναι πρώτον η ενδυνάμωση αυτής της τρανς γυναίκας που εισέπραξε τόση στήριξη». Η Angie δεν σκοπεύει να κάνει αγωγή ή μήνυση καθώς το οίκημα είναι στο όνομα της μητέρας και «αυτή η γυναίκα είναι προφανώς θύμα του γιου της».

Με πληροφορίες από AntiVirus και τη lifo.