Αντίθετη θέση σε σχέση με την περίοδο Δημαρχόπουλου, εκφράζει η δημοτική αρχή της για την υλοποίηση της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής και εκπαίδευσης στον Δήμο Ξάνθης

Σε σχετική ανακοίνωση μετά την επίσκεψη συνδικαλιστών της ΔΟΕ, αναφέρεται:

Με τον Δήμαρχο Ξάνθης κ. Μανώλη Τσέπελη  και τον Αντιδήμαρχο κ. Μανώλη Φανουράκη, συναντήθηκε η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας την Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2019 στα πλαίσια των πρωτοβουλιών της Δ.Ο.Ε  για τη διερεύνηση των θέσεων και των υποδομών, σε Δήμους της χώρας,   που εντάσσονται στην  τρίτη φάση εφαρμογής της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής και εκπαίδευσης.

Ο Δήμαρχος Ξάνθης διαβεβαίωσε τη Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας ότι,  πρόθεση της νέας Δημοτική Αρχής είναι η υλοποίηση της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής και εκπαίδευσης, ξεπερνώντας την αρνητική στάση του Δήμου κατά  το παρελθόν, ενώ αναφέρθηκε σε δυσκολίες που αντικειμενικά υπάρχουν στις σχολικές υποδομές στην Ξάνθη.

Η αξιοποίηση 12 αιθουσών στον Δήμο Ξάνθης, σημείωσε ο Δήμαρχος Ξάνθης κ. Μανώλης Τσέπελης,  είναι στις  άμεσες προτεραιότητες,  ώστε τη νέα σχολική χρονιά, τον Σεπτέμβριο του 2020,  να είναι δυνατή η υλοποίηση της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής και εκπαίδευσης στον Δήμο Ξάνθης.

Η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας και ο Δήμος Ξάνθης, όλο το επόμενο διάστημα θα είναι σε άμεση επαφή ώστε,  να υπάρχει σαφής εικόνα των ενεργειών που βρίσκονται σε εξέλιξη σχετικά με την υλοποίηση της προσχολικής αγωγής και εκπαίδευσης.