Με τον Αη Βασίλη να εμφανίζεται στη Σταυρούπολη, το απόγευμα της Δευτέρας 23 Δεκεμβρίου 2019 και να μοιράζει τα δώρα του  σε όλα τα παιδιά, ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις που εμπνεύστηκαν, σχεδίασαν και υλοποίησαν οι σύλλογοι της περιοχής σε συνεργασία με τον Δήμο Ξάνθης.

Ο Δημήτρη Λεβάκης, ο Στάθης Βασιλειάδης και οι μουσικές τους, τα  χριστουγεννιάτικα τραγούδια και οι ρυθμοί μάγεψαν παιδιά και μεγάλους και έδωσαν το ξεχωριστό χρώμα στις εκδηλώσεις.

Τα Ξωτικά της ομάδας «Πολυθέαμα Κρόκο και Λίνο» έπαιξαν με τα παιδιά, ξεδιπλώνοντας  μύθους, δημιουργώντας εικόνες και παραστάσεις από τα έθιμα των γιορτών και μοίρασαν πολύχρωμα μπαλόνια.

Γλυκά και άφθονο  γλυκό κρασί για  όλους, ζέστανε ακόμη περισσότερο την ατμόσφαιρα, με τους μεγάλους να κρατούν αναμνήσεις από τον Αη Βασίλη και τον ουρανό της Σταυρούπολης να φωτίζεται από τα πυροτεχνήματα, που έστελναν τις ευχές τους για το 2020.

Η πρόεδρος του  Μορφωτικού  Πολιτιστικού  Συλλόγου Σταυρούπολης «Ορφέας», κα. Δέσποινα Χατζογλίδου σημειώνει:

Η ζωή μας είναι στιγμές και είναι στο χέρι μας, να τις κάνουμε ζωντανές, χρωματιστές, γιατί είναι αυτές οι στιγμές που θα θυμόμαστε όταν ο καιρός θα έχει περάσει.
Τέτοιες μοναδικές στιγμές περάσαμε σήμερα στην παιδική χριστουγεννιάτικη γιορτή στη Σταυρούπολή μας.

Για τα παιδικά χαμόγελα που αντικρίσαμε σήμερα 23-12-2019 και για την χαρά και ξεγνοιασιά που φώλιασε στις καρδιές όλων μας οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ σε κάποιους ανθρώπους που με αυταπάρνηση προσέφεραν ότι ήταν στις δυνατότητες τους.
Ευχαριστούμε λοιπόν τον Εμμανουήλ Βασίλη και τη σύζυγο του Λύδια, ιδιοκτήτες του καφέ Γεύσεις στην πλατεία Σταυρούπολης, γιατί αυτοί ήταν οι εμπνευστές και οι μεγάλοι χορηγοί της γιορτής μας.

Τον Δημήτριος Αντώνογλου και τον Σωφρόνιος Ποταλακίδης για τα δώρα που προσέφεραν για να μοιραστούν σε όλα τα παιδιά.

Τον μοναδικό μας Δετσαρίδη Δημήτρη που έφερε τον Αη Βασίλη, πρώτα στη Σταυρούπολη,  για φέτος.

Το πυροσβεστικό σώμα Σταυρούπολης για τη συμβολή στη φαντασμαγορική είσοδο του Αη Βασίλη στην πλατεία μας.

Το κέντρο πολιτισμού Δήμου Ξάνθης, το Δημοτικό Ραδιόφωνο Ξάνθης και τον Αντιδήμαρχο Σταυρούπολης που αγκάλιασαν την εκδήλωση από την πρώτη στιγμή και χωρίς δεύτερη σκέψη.

Την Eleni PsomaΣοφια Λαζαριδου, Μαντάρα Σοφία, κατερινα κατερινακι, Αγγελική Ανδρικοπούλου, Kalliopi Papadopoulou, Δήμητρα Πιπιλίδου, Rafail Sereslidis, Κοντογιαννίδη Χαράλαμπο και Μπαμπάτσο Μάκη για την πολύτιμη βοήθεια τους στην προετοιμασία της γιορτής.

Μακάρι η λάμψη των πυροτεχνημάτων πέρα από τα χαμόγελα που ζωγράφισε στα χείλη των παιδιών, να γεμίσει με φως τις καρδιές όλων των κατοίκων της Σταυρούπολης και κυρίως με αγάπη, αισιοδοξία και δύναμη για ένα ελπιδοφόρο αύριο.

Από το Δημοτικό Ραδιόφωνο Ξάνθης