Άλλη μια απογοητευτική εμφάνιση και συντριβή επεφύλαξε στους φίλους της Ξάνθη, η οποία έχασε με 5-0 στην Τρίπολη από τον Αστέρα, σκορ που δεν συνάδει με τη σύχρονη ιστορία της ομάδας και προβληματίζει.

Η ομάδα παρουσιάζεται αγνώριστη και με εμφανείς αδυναμίες στο ρόστερ, η αλλαγή προπονητή δεν επέφερε κάποια βελτίωση και , παρά το εντυπωσιακό φετινό ξεκίνημα, δείχνει να βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση με αρκετούς κινδύνους στον ορίζοντα.

Απαιτείται ανασυγκρότηση, συσπείρωση του κοινού για την προστασία της ομάδας από τις επιθέσεις που δέχεται και επιδρούν και αγωνιστικά αλλά και κρίσιμες αποφάσεις για τη συνέχεια.

Το φιλμ του αγώνα 

Ο Αστέρας με πέντε διαφορετικούς σκόρερ επικράτησε της Ξάνθης με 5-0 πετυχαίνοντας τη μεγαλύτερη φετινή του νίκη σε ένα ματς παράσταση για ένα ρόλο.

ΟΑστέρας σκόρπισε στους πέντε ανέμους την Ξάνθη επικρατώντας με 5-0 στην Τρίπολη και φτάνοντας στην επιστροφή στις νίκες μετά την 28η Οκτωβρίου και τη νίκη επί της Λαμίας.

Οι γηπεδούχοι πραγματοποίησαν το καλύτερο φετινό τους παιχνίδι κόντρα στους Ακρίτες που έδειξαν πως δεν μπορούσαν να αντιδράσουν πάρα μόνο σε ελάχιστες στιγμές.

Ο Αστέρας κόντρα στην Ξάνθη πέτυχε τη μεγαλύτερη φετινή του νίκη καθώς έως τώρα είχε νικήσει με 4-1 τη Λαμία αλλά έκτοτε δεν είχε βάλει περισσότερα από δύο γκολ σε κανένα άλλο παιχνίδι. Στο ματς με τους Ακρίτες όμως παίζοντας όμορφο ποδόσφαιρο σε όλη τη διάρκεια του 90λεπτου με εξαίρεση πέντε-δέκα λεπτά κατάφερε να πετύχει πέντε γκολ, δύο στο πρώτο 45λεπτο και τρία στο δεύτερο και να φτάσει σε μια ευρεία νίκη.

Ουσιαστικά οι Αρκάδες στο πρώτο μέρος έκανε γκολ κάθε τελική που είχαν προς την εστία του Άμπατ και το 2-0 πριν τη συμπλήρωση 25 λεπτών αγώνα έκανε εύκολα τα πράγματα για την ομάδα του Ράσταβατς που δείχνει να αλλάζει κάποια στοιχεία στον Αστέρα που επέστρεψε στις νίκες μετά από επτά ανεπιτυχή αποτελέσματα.

Φυσικά η νίκη αυτή έχει και βαθμολογική σημασία για τον Αστέρα ο οποίος πήρε ένα ακόμη τρίποντο και έφτασε σε απόσταση δύο βαθμών από την ομάδα του Βόλου.

Δεν είναι και τόσο συνηθισμένο σε ένα παιχνίδι που λήγει με 5-0 να υπάρχουν πέντε διαφορετικοί σκόρερ. Ο Αστέρας όμως το πέτυχε κόντρα στην Ξάνθη με τους Σίτο, Καπίγια, Λουίς Φερνάντεθ, Μπαράλες και Σουάρεθ να βρίσκουν το δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα.

Οι γηπεδούχοι μάλιστα πέτυχαν ένα ακόμη γκολ με τον Μαρτίνεθ το οποίο σωστά ακυρώθηκε ως οφσάιντ μετά τη χρήση του VAR. Το μενού είχε απ’ όλα. Γκολ μετά από ωραία ενέργεια και συνδυασμό στο 1-0 του Σίτο. Τέρμα μετά από κεφαλιά στο 21′ και το 95′ από τους Καπίγια και Σουάρεθ αντίστοιχα. Γκολ μετά από όμορφη επίθεση στο 4-0 με τον Λουίς Φερνάντεθ και γκολ από πέναλτι που κέρδισε ο Τασουλής και εκτέλεσε εύστοχα ο Μπαράλες στο 91′.

Η Ξάνθη που γνώρισε μια ακόμη ήττα έδειξε ανήμπορη να αντιδράσει στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα με τον Αστέρα. Ουσιαστικά μόνο για πέντε-δέκα λεπτά απείλησε την εστία των Αρκάδων και ίσως αν σε δύο σουτ των Στούρτζεον και Τερκί στο 67′ και 72′ αντίστοιχα ο Παπαδόπουλος δεν είχε κρατήσει το μηδέν τα πράγματα να είχαν πάρει άλλη τροπή.

Ο Παράσχος προσπάθησε να αλλάξει την κακή εικόνα της Ξάνθης κάνοντας αλλαγή πριν τη συμπλήρωση 40 λεπτών αγώνα στο παιχνίδι, κάνοντας μια ακόμη με την έναρξη του δευτέρου μέρους και αλλάζοντας και το σύστημα της ομάδας του τουλάχιστον τρεις φορές στη διάρκεια της αναμέτρησης. Παρόλα αυτά τίποτα δεν έπιασε και δεν βοήθησε την Ξάνθη να αλλάξει την εικόνα της.

Οι Ακρίτες στα τελευταία δέκα λεπτά έπαιζαν με παίκτη λιγότερο καθώς ο Τερκί αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα μετά το πέναλτι που έκανε στον Τασουλή