Σε ανακοίνωσή της η Μητρόπολη Ξάνθης αναφέρει:

Την Τριτη 17 Δεκεμβριου η Φιλανθρωπικη Οργανωση της Ιερας Αρχιεπικοπης Αθηνων “ΑΠΟΣΤΟΛΗ” πραγματοποιησε σειρα δρασεων στην πολη της Ξανθης. Ο Διευθυντης της “Αποστολης” κ. Κων/νος Δημτσας, συνοδευομενος απο την υπευθυνη Β. Ελλαδος κ. Ολγα Παπαχαριτου ετυχαν υποδοχης απο τον Πρωτοσυγκελλο Αρχιμ. Σωφρονιο Γκουτζινη και  στις 10:00 π.μ. συναντηθηκαν με τον Σεβασμιωτατο Μητροπολιτη Ξανθης κ. Παντελεημονα στον Ιερο Καθεδρικο Ναο της του Θεου Σοφιας, οπου πραγματοποιηθηκε μια ακομη διανομη τροφιμων σε 100 απορες οικογενειες σε συνεργασια με την αλυσιδα super market ΜΑΣΟΥΤΗΣ Α.Ε., με τη συνδρομη προσωπικου των τοπικων καταστηματων της ως ανω αλυσιδας και του Γενικου Φιλοπτωχου Ταμειου της Ιερας Μητροπολεως με επι κεφαλης τον Πρωτοπρεσβυτερο π. Δημητριο Συροπουλο.

Την 12η μεσημβρινη  ελαβε χωρα μια συγκινητική  φιλεκπαιδευτικη δράση  στο 2ο Δημοτικο Σχολειο Ξανθης, σε συνεργασια με την Αναπληρωτρια Προισταμενη Πρωτοβαθμιας Εκπαιδευσης Ξανθης Κα  Ντομπρικη και τον Δ/ντη  κ. Κουρακο καθως και το Συλλογο Διδασκοντων του σχολειου.  Ο Σεβασμιωτατος μαζι με τον κ. Δημτσα και τους συνεργατες του  διενειμαν  τσαντες με σχολικα ειδη σε ολους ανεξαιρετως τους μαθητες οι οποιοι  εκδηλωσαν με πηγαιο τροπο τη χαρα τους και τραγουδησαν τα καλλαντα των Χριστουγεννων.

Ο Σεβασμιωτατος  και ο κ. Δημτσας μετεφεραν προς τους μαθητες τις ευχες και ευλογιες του Μακαριωτατου Αρχιεπσκοπου Αθηνων και πασης Ελλαδος κ. Ιερωνυμου. Μετα τη διανομη ο Δ/ντης του Σχολειου και ο Συλλογος Διδασκοντων εξεφρασαν τις ευχαριστιες τους παραθετοντας την παραδοσιακη θρακιωτικη φιλοξενια στους επισκεπτες.  Ειναι αξιοσημειωτο οτι οι σχολικες τσαντες κατασκευασθηκαν απο ομογενεις μαθητες των ΗΠΑ, με πρωτοβουλια του  Σεβασμιωτατου πρωην Αμερικης κ. Δημητριου. Ο Σεβασμιωτατος ευχαριστησε  τον Μακαριωτατο για την προνοια του για το λαο της ακριτικης μας Μητροπολεως, τοσο δημοσια στο τελος των ανωτερω δρασεων οσο και απο τηλεφωνου το εσπερας της ιδιας ημερας. Ο Δ/ντης της “ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ” κ. Δημτσας κατα την αναχωρηση του ενημερωσε τον Σεβασμιωτατο για τη συνεχιση των δρασεων και εντος του 2020.