Με μια μακροσκελή και αιχμηρή ανάρτηση ο Αντιδήμαρχος του Δήμου Ξάνθης Μανώλης Φανουράκης απαντά σε επικριτικά σχόλια που δημοσιεύτηκαν για την παρουσία του στην τελετή ενσωμάτωσης της θρακικής φορεσιάς στην ιματιοθήκη της Προεδρικής Φρουράς ενώ κάνει ιδιαίτερη μνεία σε σχετικές αναφορές του πρώην Δημάρχου Χ. Δημαρχόπουλου.

Όπως σημειώνει, η παρουσία του και οι δηλώσεις του, που επιχειρήθηκε να διαστρεβλωθούν, κινούνται στο πλαίσιο που τέθηκε από την ίδια την ανακοίνωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας και το χαιρετισμό του Προέδρου και στο κλίμα της ανάρτησης του Ευρωβουλευτή Στέλιου Κυμπουρόπουλου για το θέμα,

Αναλυτικά η ανάρτηση στο Facebook:

Τσαλαβουτώντας στα θολά νερά του κάλπικου εθνικισμού.

«Τέτοιες ξυπνάδες όμως πέρασι δεν έχουνε σ’ εμάς» συμπλήρωνε πικρόχολα ο Αλεξανδρινός ποιητής.

«Ανέγνως, αλλ’ ουκ έγνως. Ει γαρ έγνως, ουκ αν κατέγνως»
(«διάβασες, αλλά δεν κατάλαβες. Γιατί αν καταλάβαινες, δεν θα καταδίκαζες»)
ήταν η απάντηση στον Ιουλιανό τον Παραβάτη.

Θα αρκούσε η ανάγνωση του χαιρετισμού του Προέδρου της Δημοκρατίας (που όπως λέμε και στο Δελτίο Τύπου του Δήμου Ξάνθης, ότι οι δηλώσεις μου κινήθηκαν σε ένα πλαίσιο υιοθέτησης του χαιρετισμού της Α.Ε. Προέδρου της Δημοκρατίας) για να φρονηματίσει τους ιδεόπληκτους και κατ’ επάγγελμα σημαιοφόρους της άγονης εθνικοφροσύνης.
Συνοδοιπόρος τους, στην περίπτωση αυτή κι ο πρώην Δήμαρχος Ξάνθης, που σε μια ακόμη επίδειξη μικροψυχίας δεν εννοεί να αναλάβει τις ευθύνες του για την καταστροφική δημαρχιακή του θητεία.

Τσαλαβουτώντας στα θολά νερά του κάλπικου εθνικισμού άλλοι προσπαθούν εναγωνίως να διεκδικήσουνε λίγα λεπτά δημοσιότητας, ενώ ο πρώην δήμαρχος επιχειρεί απέλπιδα να συγκροτήσει λόγο αντιπολιτευτικής ύπαρξης.

Ούτε το ταυτόσημο σχόλιο – ανάρτηση του Ευρωβουλευτή Στέλιου Κυμπουρόπουλου τάραξε τη νόθα πατριωτικής του έξαρση.

Η ερμηνευτική δεινότητα τους, αντίστοιχη του δημοσιογραφικού τους βεληνεκούς, όπως και των αυτοδιοικητικών επιδόσεών του για τον πρώην, μας ξεπερνάει ακόμη μια φορά.

Είπε λοιπόν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπιος Παυλόπουλος κατά την τελετή παρουσίασης και ένταξης της ενδυμασίας της Θράκης στο Αρχείο των Εθνικών Παραδοσιακών Ενδυμασιών της Προεδρικής Φρουράς:

«Γιατί η Θράκη είναι ακραίο όριο της Ελλάδας και της Ευρώπης. Και αυτό το οποίο εκπέμπει είναι κατά πρώτο λόγο τις Αρχές της Ειρήνης, της Ειρηνικής Συνύπαρξης, της Φιλίας και της Καλής Γειτονίας. Οι Θράκες το έχουν αποδείξει μέσα στον χρόνο. Αντιλαμβάνονται τι θα πει Ειρήνη, τι θα πει Φιλία, τι θα πει Ειρηνική Συνύπαρξη μεταξύ των Λαών.»

Επανέλαβε ο Ευρωβουλευτής Στέλιος Κυμπουρόπουλος:

«Από σήμερα, η Παραδοσιακή Ενδυμασία Θράκης εντάσσεται στις ενδυμασίες της Προεδρικής Φρουράς. Εκπληρώνεται το οφειλόμενο χρέος στους Θράκες, που χουν αποδείξει τι θα πει ειρηνική συνύπαρξη μεταξύ των λαών, αλλά ταυτόχρονα γνωρίζουν πως να υπερασπίζονται τις αξίες & τα σύνορα της Ευρ. Ένωσης.»

Το επιμύθιο: δεν επενδύουμε στον άγονο και κάλπικο εθνικισμό για να κρύψουμε τις εγγενείς αδυναμίες μας, γιατί τότε η μόνη απαισιόδοξη διαπίστωση που μπορεί κανείς να διατυπώσει είναι οι στίχοι του ποιητή,

«Φορές φορές ο ίσκιος µας είναι τ’ανάστηµά µας, κι άλλες φορές πολύ µικρός για το κατάντηµά µας»