Και άλλο πολύτιμο έδαφες έχασε η ομάδα της Ξάνθης, που δεν κατάφερε να κερδίσει στην έδρα της τον ουραγό Παναιτωλικό καθώς δεν κατάφερε να γίνει απειλητική για την εστία των φιλοξενουμένων. Το ματς ήταν ιδιαίτερα κακό χωρίς φάσεις και θέαμα.

Η ανάλυση του αγώνα:

Τα πάντα στο απόλυτο μηδέν στα Πηγάδια. Ξάνθη και Παναιτωλικός σε ένα εξαιρετικά άσχημο από πλευράς θεάματος παιχνίδι, δεν κατάφεραν όχι να σκοράρουν, αλλά να κάνουν έστω και λίγες φάσεις μένοντας έτσι στο 0-0. Οι ακρίτες με τον βαθμό αυτό έφτασαν τους 20 και ξεπέρασαν την ΑΕΛ ανεβαίνοντας προσωρινά στην 6η θέση (λέμε προσωρινά γιατί υπάρχουν και οι αγώνες των Άρη και Ατρομήτου με Βόλο και Λαμία αντίστοιχα).

Από την άλλη οι Αγρινιώτες έμειναν για 15ο ματς χωρίς να καταφέρουν να πάρουν μία νίκη, παραμένοντας η μοναδική στο πρωτάθλημα που δεν το έχει καταφέρει, αλλά τουλάχιστον δεν έχασαν και με τον βαθμό αυτό έφτασαν τους 5 και συνεχίζουν την προσπάθεια για την σωτηρία τους. Μια προσπάθεια που για να πετύχει θα πρέπει σίγουρα τα… καναρίνια να αλλάξουν εικόνα και να μην είναι τόσο κακοί όσο ήταν σήμερα.

Συνολικά το ματς βέβαια ήταν κακό, με ελάχιστες φάσεις και το μόνο που κρατάμε από αυτό είναι οι τέσσερις φορές που εξετάστηκε το VAR για διαμαρτυρίες για πέναλτι, από δύο για κάθε ομάδα. Πέναλτι δεν δόθηκε σε καμία περίπτωση, το 0-0 έμεινε και πραγματικά όχι αύριο, αλλά σήμερα κιόλας η συγκεκριμένη αναμέτρηση θα έχει ξεχαστεί.