Με μια ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Δημοτικών Υπαλλήλων αναφέρεται σε υποθέσεις που έχουν απασχολήσει τη δικαιοσύνη και άλλα αρμόδια όργανα και αφορούν σε συναδέλφους τους που κατηγορήθηκαν, σε άλλους που μετακινούνται σε δυσμενέστερα καθήκοντα, αναφέρονται στις σχέσεις τους με τους αυτοδιοικητικούς της περιοχής ενώ αντιτίθενται σε κάθε προσπάθεια ιδιωτικοποίησης δομών των Δήμων όπως η καθαριότητα και ο ηλεκτροφωτισμός.

Στο επίκεντρο βρίσκεται η υπόθεση εργαζόμενης στο Δήμο Τοπείρου και η μεταχείρισή της από το Δήμαρχο.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Δημοτικών Υπαλλήλων Ν. Ξάνθης συνεχίζοντας να είναι αρωγός και συμπαραστάτης στα προβλήματα των συναδέλφων αισθάνεται την υποχρέωση να πληροφορήσει τους πολίτες της Ξάνθης για τα παρακάτω :

  1. Νιώθουμε δικαιωμένοι για ακόμη μια φορά με το αποτέλεσμα της δίκης που πραγματοποιήθηκε στις 10 Δεκεμβρίου 2019 στη Ξάνθη με πρώην αυτοδιοικητικούς. Αν και οι κύριοι αυτοί προσπάθησαν να εμπλέξουν συναδέλφους υποδεικνύοντας τους για ολιγωρία και παράβαση καθήκοντος η Ελληνική Δικαιοσύνη απάλλαξε πανηγυρικά τους συναδέλφους από κάθε εμπλοκή τους στέλνοντας τους μηνυτές στη θέση του κατηγορουμένου και τιμωρώντας τους ίδιους.
  1. Ως εκπρόσωποι των συναδέλφων όλα αυτά τα χρόνια έχουμε αποδείξει και αποδεικνύουμε καθημερινά ότι είμαστε στο πλευρό του κάθε συναδέλφου ο όποιος αντιμετωπίζει οποιοδήποτε πρόβλημα με οποιαδήποτε διοίκηση, εξετάζοντας πάντα με προσοχή το κάθε πρόβλημα με ιδιαίτερη βαρύτητα και σύνεση. Δεν ζητήσαμε ποτέ να συνδιοικήσουμε κανένα Δήμο του Ν. Ξάνθης, άλλωστε για αυτό υπάρχει Δήμαρχος, άλλα και δεν είμαστε και με το πλευρό της διοίκησης όταν αδικούνται συνάδελφοι μας, οι οποίοι καθημερινά καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια να διαφυλάξουν την νομιμότητα και τους πολίτες που ορκιστήκαν να υπηρετούν προασπίζοντας πάντα το δημόσιο συμφέρον. Σε ότι αφορά τις όποιες μετακινήσεις προσωπικού, επεμβαίνουμε όταν και εφόσον έχουμε αναφορά ή ενόχληση από συνάδελφο και η πράξη αυτή δεν είναι στα πλαίσια της νομιμότητας. Αυτός είναι ο ρόλος μας και σε αυτόν θα παραμείνουμε πιστοί .Έτσι κακόβουλα δημοσιεύματα τα οποία είναι ανώνυμα και ανυπόγραφα και αναφέρονται κατά συναδέλφων δεν μπορούν να συζητηθούν σε κανένα θεσμικό όργανο το οποίο σέβεται τα μέλη του.
  1. Ως μέλη του ΔΣ του Συλλόγου, μα πάνω από όλα ως εργαζόμενοι στους Δήμους, είμαστε αντίθετοι σε κάθε εκχώρηση δημόσιου αγαθού σε ιδιώτες και σε κάθε  ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών των Δήμων, όπως αυτές της καθαριότητας, του πρασίνου και του ηλεκτροφωτισμού. Άλλωστε δεν είναι λίγες οι φόρες που ο σύλλογός μας πρωτοστάτησε και έδειξε την αντίθεση του με πληθώρα κινητοποιήσεων και διαμαρτυριών σε τέτοιου είδους ενέργειες από οποιαδήποτε κυβέρνηση προσπάθησε να τις εφαρμόσει. Αναφορικά πρέπει να πούμε ότι είμαστε αντίθετοι σε κάθε είδους ιδιωτικοποιήσεις και ελαστικών μορφών εργασίας όπως εξάλλου είναι και η ΠΟΕ ΟΤΑ άλλα και η ΑΔΕΔΥ. Ως Διοίκηση του συλλόγου έχουμε καταθέσει πολλές φόρες τις θέσεις μας οι οποίες είναι ξεκάθαρες. Προσλήψεις Μόνιμου Προσωπικού για την κάλυψη των υπηρεσιακών αναγκών γιατί δεν πιστεύουμε σε ημίμετρα με τα οποία θέλουν να αντιμετωπίζονται (βραχυχρόνιες συμβάσεις και ανάθεση σε ιδιωτικές εταιρίες). Σε αυτές τις θέσεις είμαστε κάθετοι και δεν κάνουμε βήμα πίσω.

Τελειώνοντας θα θέλαμε να ενημερώσουμε τους πολίτες της Ξάνθης ότι τις επόμενες μέρες θα ακολουθήσουν συναντήσεις τόσο με τις Δημοτικές Αρχές όσο και με τους επικεφαλής των παρατάξεων των Δήμων ώστε στα πλαίσια της ενημέρωσης να θέσουμε σε συζήτηση κάθε είδους προβληματισμό και πρόταση για την πιο εύρυθμη λειτουργία των Δήμων του Νομού μας.