Σε καταγγελία για Δήμαρχο της Θράκης που εκμεταλλεύεται υπερήληκη γυναίκα και απομυζά την περιουσία της, αναφέρεται η εφημερίδα Βραδυνή της Κυριακής, προκαλώντας αρκετές συζητήσεις στην ευρύτερη περιοχή. Η ταυτότητα του Δημάρχου που αφορά η καταγγελία παραμένει ερωτηματικό.

Το σχετικό δημοσίευμα αναφέρει:

Καταγγελία εκμετάλλευσης υπερήλικης

Δήμαρχος της περιοχής της Θράκης και η οικογένειά του καταγγέλλονται ότι εκμεταλλεύτηκαν υπερήλικη γυναίκα και απομυζούν την περιουσία της. Διαμερίσματα πολλών τετραγωνικών και εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ σε τραπεζικούς λογαριασμούς ήταν η περιουσία της 88χρονης, σήμερα, γυναίκας, η οποία φέρεται να άλλαξε χέρια με ύποπτο τρόπο.

Η υπερήλικη γυναίκα είναι άτεκνη και χήρα, και είχε διαγνωστεί ήδη από το 2012 με σοβαρή ψυχιατρική νόσο από δημόσιο νοσοκομείο. Οι στενότεροι συγγενείς της, ο αδελφός της και οι κόρες του φρόντιζαν τη γυναίκα μετά το θάνατο του συζύγου της, καθώς αντιμετώπιζε σημαντικά προβλήματα με την ψυχική της υγεία.

Τον Οκτώβριο του 2012, μετά και από σχετική εισήγηση των κοινωνικών υπηρεσιών της περιοχής της, η γυναίκα αυτή εξετάστηκε σε δημόσια ψυχιατρική κλινική.

Διαγνώστηκε με σοβαρή ψυχιατρική νόσο και της χορηγήθηκε βαριά φαρμακευτική αγωγή, ενώ το 2013 υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο και νοσηλεύτηκε αρκετές ημέρες στο νοσοκομείο.

Η “απομόνωση” και ο Δήμαρχος

Στο σημείο αυτό, στο παιχνίδι μπαίνουν κάποιοι μακρινοί συγγενείς της ανήμπορής γυναίκας, οι οποίοι αναλαμβάνουν τη φροντίδα της και απομακρύνουν τον αδερφό της και την οικογένειά του, όπως αυτός καταγγέλλει.

Η οικογένεια του εν ενεργεία μέχρι και σήμερα δημάρχου μικρού δήμου της περιοχής, σταδιακά αρχίζει να γίνεται πλουσιότερη.

Το 2017, μέτρια διαδοχικά συμβόλαια, τα οποία έγιναν σε διάστημα ενός μήνα, η 86χρονη, τότε, γυναίκα δωρίζει τρία διαμερίσματα 102,107 και 140 τετραγωνικών μέτρων, στα τρία παιδιά του δημάρχου.

Οι ύποπτες συναλλαγές όμως, δεν σταματούν εκεί, καθώς, όπως προκύπτει από τα δημοσιευμένα στοιχεία του πόθεν έσχες των αιρετών, η οικονομική κατάσταση του δημάρχου αλλάζει σημαντικά προς το καλύτερο.

Το 2016, στη δήλωση πόθεν έσχες την οποία υπέβαλε, εμφανίζει δάνεια 70.000 €, αν και οι τραπεζικές καταθέσεις του ιδίου και της συζύγου του περιορίζονταν στις 4.000 €. Το 2017, όμως, τα πράγματα αλλάζουν, χωρίς όμως να δικαιολογούνται από κάποια άλλη οικονομική πηγή.

Ο δήμαρχος ξεπληρώνει τα δάνειά του και μηδενίζει τις οφειλές του, ενώ εμφανίζεται συνδικαιούχος με την υπερήλικη γυναίκα και τη σύζυγό του σε λογαριασμό με 200.000 €.

Ο αγώνας του αδελφού της

Ο αδελφός της 88χρονης έχει ξεκινήσει έναν πολυμέτωπο δικαστικό αγώνα, καθώς υποστηρίζει ότι δεν είχε την πνευματική διαύγεια η αδελφή του για να κάνει καμιά απ’ αυτές τις πράξεις. Με αγωγή του ζητά την ακύρωση των συμβολαίων όπου μεταβιβάζει την περιουσία της στα παιδιά του δημάρχου, αλλά υπέβαλε και μήνυση κατά παντός υπευθύνου για την εκμετάλλευση της αδερφής του.

Πριν από λίγες ημέρες, συζητήθηκε στο πρωτοδικείο της περιοχής αίτηση του εισαγγελέα, ο όποιος ζητούσε να τεθεί η γυναίκα σε δικαστική συμπαράσταση, καθώς έκρινε ότι η ψυχική και πνευματική της κατάσταση δεν της επιτρέπει να φροντίζει τον εαυτό της.