Από τις 27 έως τις 29 Νοεμβρίου, αντιπροσωπεία έξι μαθητών του Μουσικού Σχολείου Ξάνθης έλαβαν μέρος στη δράση «Athens E.U. Model Junior”, η οποία διοργανώθηκε από το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct, το Εργαστήριο Ευρωπαϊκής Ενοποίησης και Πολιτικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, καθώς και την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα.

Από περίπου διακόσια σχολεία που είχαν δηλώσει συμμετοχή από όλη την Ελλάδα επιλέχθηκε και το Μουσικό Σχολείο Ξάνθης κι έτσι οι μαθητές του είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε μια προσομοίωση των Ευρωπαϊκών Οργάνων (του Συμβουλίου Υπουργών και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής) με αφορμή ένα σενάριο φανταστικής προσφυγικής κρίσης. Το Μουσικό Σχολείο Ξάνθης αντιπροσώπευσε με επιτυχία όχι μόνο το νομό μας, αλλά και την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Οι μαθητές μας ανταποκρίθηκαν στο υψηλό επίπεδο της δράσης και έφυγαν πλούσιοι από εμπειρίες.

Η αποστολή του Μουσικού Σχολείου Ξάνθης αποτελούνταν από την Αναστασία Βασιλειάδου (μαθήτρια Α΄ Λυκείου), την Ιωάννα Κουτάκη, τον Βασίλειο Ματζιούνη, την Ιωάννα Σούλα, τη Φωτεινή Χατζηνικολάου (μαθητές της Β΄ Λυκείου) και τη Χρυσάνθη Καλέτσιου (μαθήτρια της Γ΄ Λυκείου). Συνοδοί καθηγητές και υπεύθυνοι της δράσης ήταν ο Παναγιώτης Κουτάκης και ο Λευτέρης Οικονόμου.

“Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τόσο τους διοργανωτές, όσο και τους συμμετέχοντες για την υπέροχη διοργάνωση”, αναφέρει στη σχετική ανακοίνωση ο Διευθυντής Χρήστος Βαρδικελδόγλου