Mια ολόκληρη εβδομάδα από την Παρασκευή 29-11 και οι μεταφορικές και οι courier της Ξάνθης δεν έχουν καταφέρει να διεκπεραιώσουν τις παραδόσεις από τις παραγγελίες που έγιναν για τη Black Friday !

Οι ψηφιακές παραγγελίες των Ξανθιωτών σε e-shops χτύπησαν “κόκκινο” προκαλώντας “έμφραγμα” στις παραδόσεις, κυρίως ηλεκτρονικών και ηλεκτρικών ειδών, λόγω Black Friday και Cyber Monday. Καθημερινά έξω από courier παρατηρούνται τεράστιες ουρές, οι τζίροι από τις αντικαταβολές είναι υπέρογκοι και κάθε άλλη δραστηριότητα έχει σταματήσει. Μάλιστα, εκτιμάται ότι η κατάσταση δεν πρόκειται να ομαλοποιηθεί πριν τα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας.

Βέβαια υπάρχει και έντονος προβληματισμός καθώς όλος αυτός ο τζίρος  από τις χιλιάδες αγορές, φεύγει από την αγορά της Ξάνθης και μόνο ο κλάδος των ταχυμεταφορών καρπώνεται κάτι. Το χειρότερο όμως είναι ότι αν κάποιος ήταν παρατηρητικός, θα είχε εντοπίσει ότι η τιμή σε συγκεκριμένους κωδικούς είχε εκτιναχθεί τεχνηέντως, προκειμένου να εμφανιστεί μια εικονική έκπτωση. Αυτό απέδειξαν μια σειρά από έρευνες αλλά και μια απλή παρατήρηση σε συγκεκριμένες τιμές.

Έτσι το μόνο που συνέβη ήταν μια τεχνητή αύξηση του τζίρου μεγάλων αλυσίδων και ηλεκτρονικών καταστημάτων χωρίς να επωφεληθεί ο καταναλωτής, αν δεν εξαπατήθηκε κιόλας, αγοράζοντας ακριβότερα από πριν.