Στην εκδήλωση τιμής, που διοργάνωσε, τη Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2019, ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης), κ. Θεόδωρος Καράογλου και ήταν αφιερωμένη στην πολύτιμη προσφορά του προσωπικού της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βορείου Ελλάδος και των εθελοντικών ομάδων της Θεσσαλονίκης, παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Ξάνθης κ. Μανώλης Τσέπελης.

Η παρουσία του   Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας κ. Νίκου Χαρδαλιά, που ευχαρίστησε τον Υφυπουργό Εσωτερικών για την πρωτοβουλία του, σηματοδότησε την ιδιαίτερη σημασία που δίνεται στο Πυροσβεστικό Σώμα και στις Εθελοντικές Οργανώσεις που συμμετέχουν στην Πολιτική Προστασία.

Με τις τιμητικές βραβεύσεις ο κ. Καράογλου επιβράβευσε την άριστη επιχειρησιακή ετοιμότητα, τον άψογο επαγγελματισμό και τη διάθεση για αδιάκοπη προσφορά των ανδρών και των γυναικών που έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους, κατά την αντιπυρική περίοδο 2019.

Η Διευθύντρια του Γραφείου του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, κα. Μαρία Αντωνίου, συνεχάρη τους άντρες και τις γυναίκες που «δίνουν τον αγώνα παλεύοντας στην κυριολεξία με τη φωτιά», όπως χαρακτηριστικά δήλωσε, προστατεύοντας τη ζωή και την περιουσία των πολιτών, καταλήγοντας «να συνεχίσετε τον καλό αγώνα, είναι λειτούργημα».

Ο Δήμαρχος Ξάνθης κ. Μανώλης Τσέπελης επέδωσε τιμητικές διακρίσεις σε εθελόντριες δομών που συμμετέχουν στην Πολιτική Προστασία, ενώ συγχαίροντας τον Υφυπουργό Εσωτερικών κ. Καράογλου, τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας κ. Χαρδαλιά και τον Συντονιστή Επιχειρήσεων Αρχηγείου Πυροσβεστικού Σώματος, με έδρα τη Θεσσαλονίκη, Υποστράτηγο Σπύρο Βαρσάμη, σημείωσε:

« Η πρωτοβουλία του Υφυπουργού Εσωτερικών, η συμβολική παρουσία, στο ανώτατο επίπεδο, του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας και η λειτουργία του Επιχειρησιακού Αρχηγείου του Σώματος, καταδεικνύουν την αξία που δίνει η πολιτεία τόσο στην Πυροσβεστική Υπηρεσία, όσο και στην αξιέπαινη προσπάθεια που γίνεται από τις Εθελοντικές Ομάδες για την στήριξη και προστασία της κοινωνίας.

Όπως, επανειλημμένα, σε αυτή την αίθουσα ακούστηκε, αυτή η συμβολική χειρονομία των τιμητικών βραβεύσεων είναι το ελάχιστο που μπορούμε να πράξουμε απέναντι στους ανθρώπους που, καθημερινά, έμπρακτα, μας νοιάζονται, θέτοντας πολλές φορές, την ίδια τη ζωή τους, σε κίνδυνο, προκειμένου να βοηθήσουν τον συνάνθρωπο.

Η συνεχής διάθεση εξοπλισμού και μέσων, είναι απαραίτητη, αναγκαία, επιβεβλημένη για την επιχειρησιακή ετοιμότητα και αποτελεσματικότητα του δύσκολου έργου τους.

Σημειώνεται ότι, ξεχωριστή στιγμή αποτέλεσε η απονομή τιμητικών πλακετών στους συγγενείς του Πυροσβέστη Δημήτρη Τσαλή και του Πυρονόμου Σάββα Σάββαρη, οι οποίοι “έπεσαν” εν ώρα καθήκοντος, την 1η Μαρτίου 2019 και στις 28 Σεπτεμβρίου 2018 αντίστοιχα.